Coronel confirma, iar Munnich testeaza in WTCC

Tom Coronel si-a confirmat prezenta in WTCC pentru al noualea sezon consecutiv. 2013 va reprezenta cel de-al treilea sezon alaturi de echipa italiana, ROAL Motorsport, condusa de Roberto Ravaglia. Olandezul in varsta de 40 de ani concureaza in WTCC din 2005 adica anul infiintarii acestui campionat, Coronel concurand si trei sezoane inainte de 2005 in ETCC (European Touring Car Championship). 

Coronel

Incepand cu acest sezon Coronel va avea un nou coechipier in persoana lui Darryl O’ Young care il inlocuieste pe Alberto Cerqui. Darryl in varsta de 32 de ani s-a alaturat echipei italiene dupa ce in 2012 a pilotat pentru STR si Bamboo Engineering.   

OYoung

Il cunosc pe Darryl de foarte mult timp. Este un pilot cu multa experienta nu doar in WTCC dar si in cursele GT. Experienta lui ne va ajuta sa obtinem mai bine si mai repede rezultatele dorite in teste. Cred ca sosirea lui in cadrul echipei o va face mai puternica. Nu vor exista ordine de echipa pentru ca vom concura pentru titluri diferite. Darryl are ca obiectiv titlul pentru pilotii independenti, iar eu o pozitie in top 3 in clasamentul general, lucru pe care il dorim si pentru echipa.” declara Tom Coronel care va pilota acelasi BMW 320 TC E90 propulsat de un motor de 1.6l turbo.

munnich motorsport

Spre sfarsitul saptamanii trecute cei de la Munnich Motorsport au efectuat primul test cu modelul Seat Leon WTCC pe circuitul Navarra din Spania.  Chiar daca a plouat in cele douia zile de teste René Münnich team managerul si pilot al echipei declara: “Am fost foarte atent in primele ture parcurse pentru ca am vrut sa ma obisnuiesc cu acceleratia sa vad exact cum functioneaza. Usor usor pe parcurs am inceput sa ma simt din ce in ce mai confortabil. Masina este foarte pretentioasa, dar reactioneaza foarte bine la modificari ale setarilor. A fost interesant pentru ca intensitatea ploii s-a tot modificat pe parcursul zilelor si am incercat diferite setari pentru pista uda. Puterea si aderenta ne-au pus probleme, dar acum cred ca suntem foarte bine pregatiti pentru curse in conditii de ploaie. Abia astept sa vad cum se comporta masina pe pista uscata.

Honda Civic WTCC test

Cei de la Jas Motorsport au inceput ieri sesiunea de teste pe circuitul Aragon din Spania. Echipa a testat prima oara cele doua masini Honda Civic WTCC parcurgand 120 de ture (636km). Tarquini a efectuat 50 de ture la volanul noii Honda Civic WTCC 2013, iar Monteiro a adunat noi date pentru motor si setari ale hartilor la volanul modelului 2012.