IRC Acores: Magalhaes castiga Raliul Acores

Bruno Magalhaes a reusit sa castige prima sa etapa in Intercontinental Rally Challenge in Raliul Acores.

Pilotul Peugeot Sport Portugal, Bruno Magalhaes a inceput bine ziua de vineri castigand prima proba speciala, dar o problema la cutia de viteze, pe proba speciala 15, ar fi putut influenta negativ  clasarea pilotului pe podium.

Victoria lui Magalhaes in Raliul Acores a fost posibila si datorita lui  Juho Hanninen care a pierdut prima pozitie avand o pana pe penultima proba speciala, iar Jan Kopecky, care putea sa aduca si el victoria, a iesit in decor, cu 4 km inainte de sfarsitul raliului, portughezul adjudecandu-si astfel victoria.

Magalhaes a pilotat fara greseala de-a lungul acestei etape, dar Juho Hanninen a continuat sa puna presiune asupra pilotului portughez, care si-a diminuat avansul la doar 2,2 secunde. Pilotul echipei Skoda, Juho Hanninen stabilind timpi mai buni pe probele speciale, a reusit sa preia conducerea Raliului Acores .

Proba speciala 14 fiind anulata din cauza vacilor ce se aflau pe traseu, Hanninen a asteptat mutarea lui Magalhaes, dar portughezul avea sa sufere probleme la cutia de viteze, lucru ce i-ar fi asigurat victoria pilotului echipei Skoda.

Intr-un efort eroic al mecanicilor, Magalhaes a reusit sa schimbe cutia de viteze in 20 de minute, mentinandu-si astfel sansele la un loc pe podium, ca intr-un final dupa iesire in decor a lui Jan Kopecky, acest lucru sa se concretizeze.

Locul secund a fost ocupat de Kris Meeke, care a continuat acest raliu, in ciuda seriilor de ghinioane pe care le-a avut de-a lungul celor 3 zile, terminand astfel la 1 minut de timpul leaderului.

Hanninen, care putea aduce victoria celor de la Skoda, a reusit pozitia a treia, terminand la 1 min si 20 de secunde de timpul portughezului, marindu-si totodata avansul in clasamentul pilotilor cu inca 9 puncte in fata lui Kopecky, in timp ce Magalhaes ocupa locul al 3-lea , devenind al 6-lea pilot diferit care castiga o etapa din cele 7 disputate in acest sezon.

Pentru Andreas Mikkelsen, care a reusit sa se impuna in prima zi a Raliului Acores, lucrurile nu au stat mai bine, acesta avand parte de o sperietura sanatoasa pe proba speciala 14, cand o cirada de vaci a iesit in calea Ford-ului Fiesta S2000.  Mikkelsen nu a reusit sa evite doua dintre vaci, cauzand pagube considerabile Ford-ului Fiesta S2000, dar in ciuda problemelor acesta avea sa termine pe locul al 4-lea acest raliu, la 4 minute si 45 de secunde de timpul lui Magalhaes.

Mai jos puteti vedea clasamentul Raliului Acores:

[table id=69 /]

Foto: flickr.com