Patrik Flodin si Göran Bergsten vin la Raliul Sibiului

  • Patrik Flodin este vice-campion in P-WRC
  • Pilotul suedez va concura cu un Ford Fiesta S2000
  • Echipajul este sustinut in IRC de Petter Solberg

 

Patrik Flodin, 28 ani, va lua startul in premiera la Raliul Sibiului Romania cu un Ford Fiesta S2000. Pilotul echipei PS Engineering, echipa care ii apartine lui Petter Solberg, este la primul sezon in IRC si concurează alaturi de Göran Bergsten, un copilot care a evoluat si in dreapta lui Henning Solberg.

 

Patrik Flodin a confirmat si el participarea la Raliul Sibiului Romania, etapa inclusa in premiera anul acesta in Intercontinental Rally Challenge. Pilotul suedez va lua startul cu o masina Ford Fiesta S2000 si va concura alaturi de Göran Bergsten, un copilot care a debutat în 1990 și care a mers si in dreapta lui Henning Solberg.

 

Suedezul, 28 de ani, concureaza pentru echipa lui Petter Solberg, PS Engineering Team, si se afla la primul sau sezon in Intercontinental Rally Challenge. Patrik Flodin are in porgram 7 etape din IRC, iar prima la care a luat startul a fost cea din Corsica. Cea mai buna clasare in acest sezon a fost locul 6 din GEKO Ypres Rally, in Belgia, iar inaintea etapei de la Sibiu are 10 puncte in clasamentul general.

 

Si pentru Patrik Flodin participarea la Raliul Sibiului Romania inseamna prima vizita in tara noastra. „Stiu ca Romania este o tara frumoasa cu multe zone care au conservat aerul medieval. Am auzit numai lucruri bune despre acest raliu și abia astept sa iau startul. In egala masura astept aceasta etapa dar si sa descopar Romania, oamenii si specificul local”, a spus Patrik Flodin.

 

Raliul Sibiului Romania este programat in perioada 19 – 21 iulie, iar pilotii vor avea de parcurs 200,2 kilometri impartiti in 12 probe speciale. Raliul va incepe cu joi seara, la ora 20:00, cu o parada a pilotilor, urmata de startul festiv la ora 21:00 in Piata Mica. Apoi, vineri si sambata, sunt programate cele 12 speciale pe macadam si asfalt. „Astept de multa vreme sa ma intorc pe macadam si sper sa fac o cursa buna, in special dupa dezamagirea provocata de abandonul din San Remo Rally”, a mai adaugat Patrik Flodin.