Photo Finish pentru Motorsportnews.ro in Cupa Presei la Karting organizata de FRAS

Dupa incheierea ultimei etape din Campionatul National de Karting Dunlop din acest sezon desfasurata pe circuitul AMCkart din Pipera-Tunari, a venit randul competitiei dedicata presei la finalul careia avea sa fie cunoscut cel mai bun kartist din presa. Invitatia lansata de catre Federatia Romana de Automobilism Sportiv, organizatorii evenimentului, a fost onorata de aproximativ 30 de reprezentanti media. Acestia au avut ocazia sa isi etaleze veleitatile de piloti pe durata a doua curse, prima fiind o cursa de anduranta pe echipe si cea de-a doua una individuala. 

 

Pentru prima cursa, cea de anduranta, participantii au fost impartiti in 6 echipe coordonate de catre un pilot profesionist. Sefii de echipa au fost Mihaela Beldie, Claudiu David, Vali Porcisteanu, Dodo Toma, Alex Filip si Manu Mihalache care au tras la sorti componenta acestora, echipe pe care aveau sa le conduca pe durata celor 70 de minute. Echipa din care am facut si eu parte a fost cea cu numarul 2, condusa de Valentin Porcisteanu, iar colegul meu, Bogdan Ivanus, a facut parte din echipa cu numarul 3 coordonata de Alex Filip.

 

La fel ca intr-o veritabila cursa am avut parte  de o sesiune de calificari de 20 de minute in care toti membrii echipei au parcurs cate 2 ture de circuit in incercarea de a obtine cel mai bun loc pe grila de start. Asa cum poate era de asteptat din cadrul echipei din care faceam parte, Valentin Porcisteanu a reusit cel mai bun timp, si totodata pole-position-ul. Locul trei pe grila de start obtinut de Claudiu David anunta un duel intre cei doi piloti de raliuri, lucru confirmat dupa start, Claudiu David reusind depasirea lui Porcisteanu dupa cateva tururi. Fiecare participant nu trebuia sa depaseasca 10 min la volanul kartului, iar intrarea la boxe a adus in prim plan strategiile de echipa. In final echipa mea, cea condusa de Valentin Porcisteanu a reusit sa prinda ultima treapta a podiumului, iar echipa colegului meu a terminat pe locul al IV-lea. Locul intai a fost obtinut de catre echipa condusa de Manu Mihalache si cea de-a doua pozitie a podiumului a revenit echipei lui Claudiu David.

 

A urmat competitia individuala, fiecare participant avand la dispozitie 10 minute pentru a obtine un timp cat mai bun, doar primii zece urmand sa ia startul in finala de 20 de minute. Bogdan Ivanus a reusit cel de-al doilea timp de 1:23,05, iar eu cel de-al saptelea timp, ambii reusind sa ne calificam in finala. Din pacate ghinionul si-a spus cuvantul pentru noi, colegul meu retrogradand patru pozitii in momentul startului din pricina materialului de concurs, iar eu am avut parte de un tet-a-que in primul ac de par ajungand astfel pe ultima pozitie. Am inceput astfel o cursa de urmarire si spre jumatatea cursei am ajuns primul grup de piloti si am reusit trei depasiri, care m-au adus chiar in spatele colegului meu. Din pacate un acrosaj intre noi ne-a privat de o clasare mai buna, pilotul care se afla in spatele nostru beneficind de pe urma acestui incident si terminand pe locul 4. Finalul a fost unul la photo-finish pentru mine si Bogdan, reusind in final sa terminam pe pozitiile 5 si 6, insa nu cunoastem nici acum ordinea in care am terminat :). Insa pentru ca am reusit cel de-al treilea timp in cursa am primit un premiu de consolare de la Orange Romania.

 

Cel mai bun kartist din presa este Andrei Barbu, redactor-sef la What Car? Acesta a primit un set de anvelope Dunlop si un card de combustibil de 1.000 RON de la Mol. Locul al doilea si al doilea timp al probei sunt reusita lui Mihai Ivascu, director editorial la Voom.ro, care a plecat acasa cu un cardde combustibil de 700 RON si un voucher cadou pentru o cina in doi la restaurantul Spazio. Si bronzul etapei ii apartine lui Cristian Stoicescu de la Kiss FM, care a ajuns al treilea la Finish si a primit un card de combustibil de 500 RON

 

A fost o initiativa foarte frumoasa a celor de la Federatia Romana de Automobilism Sportiv care au reusit printr-un eveniment foarte bine organizat sa ne faca sa ne simtim ca niste mici piloti pentru cateva ore. Multumim pe aceasta cale tuturor celor insarcinati cu organizarea si buna desfasurare a evenimentului, reprezentantilor FRAS, stuff-ului de la AMCkart, cat si colegilor nostri participanti.       

 

Acest eveniment nu se putea desfasura fara sprijinul sponsorilor si partenerilor: Dunlop, Federal Mogul, Ursus, Mol Romania, Borsec,  Monster Energy, Orange, restaurantul Spazio.

 

Credit foto: DUNLOP