3 piloti DTM s-au duelat in GT Cup la Macao

La doar o lună după ce sezonul DTM 2014 a ajuns la final, piloţii BMW DTM Marco Wittmann si Augusto Farfus, dar si Eduardo Mortara pilot Audi DTM au revenit în acţiune pe legendarul circuit stradal din Macao. Wittmann si Farfus s-au aflat la comenzile a doua BMW Z4 GT3 aliniate la start de AAI Rstrada, in timp ce Mortara a pilotat un Audi R8 LMS pus la dispozitie de Audi Race Experience. 

Macao GT Cup 2014

Mortara a reusit cel mai bun rezultat dintre cei trei piloti DTM, terminand cursa pe pozitia a treia. In acest fel seria de victorii obtinute la Macao ajunge la sfarsit pentru pilotul italian, el fiind neinvins aici inca din 2009 cu ocazia victoriei din Formula 3 urmata de alte 4 victorii in cursele GT. Victoria i-a revenit in acest an pilotului Mercedes, Maro Engel.

Macau GT Cup

Farfus şi Wittmann şi-au făcut debutul în această cursă specială, dar ambii erau familiarizaţi cu circuitul stradal îngust din Macao, după ce au concurat în trecut pe acest traseu. Farfus a cunoscut succesul cu BMW în Campionatul Mondial FIA pentru Turisme (WTCC), în timp ce precedenta apariţie a lui Wittmann pe acest circuit a fost în Formula 3. Acum, ei au concurat pentru prima dată pentru AAI Rstrada cu BMW Z4 GT3.

Macau GT Cup

Farfus şi Wittmann s-au calificat pe locurile al optulea şi al zecelea. Cursa de duminică dimineaţă a constat în 12 tururi pe traseul stradal îngust, unde glisierele de protecţie sunt foarte aproape de maşini. Farfus a reuşit un start bun, urcând pe locul al şaselea. Brazilianul a reuşit un ritm bun, care l-a menţinut aproape de grupul fruntaş pe întreaga durată a cursei. În turul 10, el a mai urcat un loc, poziţie pe care avea să şi-o menţină până la finalul cursei. Wittmann şi-a păstrat locul al zecelea la start. Apoi, germanul a urcat un loc în momentul în care cursa îşi încheia prima treime, după care a beneficiat de un acroşaj petrecut în faţa lui, care a implicat două maşini. În cele din urmă, Marco a trecut linia de sosire pe locul al şaptelea. 

BMW Z4 GT3

Nu mi-am asumat riscuri majore la start, dar am reuşit să câştig două locuri“, a declarat Farfus. “Viteza în cursă a fost foarte bună, spre deosebire de calificările de sâmbătă. Date fiind circumstanţele şi experienţa redusă pe care echipa noastră a avut-o în comparaţie cu concurenţa, locul al cincilea este ca o victorie. Important este că am reuşit să acumulăm multe date pentru evoluţiile viitoare. A fost plăcut să revin în Macao după patru ani.

Farfus & Wittmann

Wittmann a concluzionat astfel participarea sa: “Nu a fost un week-end uşor pentru noi. Concurenţa are multă experienţă pe acest circuit, iar noi suntem la prima participare aici cu această echipă. Am îmbunătăţit pe parcursul cursei, în comparaţie cu sesiunea de calificări, şi putem fi foarte mulţumiţi cu locurile al cincilea şi al şaptelea. Foarte important este că am acumulat multă experienţă pe parcursul acestui week-end. A fost distractiv să revin în Macao – cel mai bun circuit stradal din lume, cu o atmosferă fantastică“.