Audi R8 face legea la Daytona 24


Disputat pe celebrul circuit american, cursa de 24 de ore de la Daytona, a avut in prim plan Audi-urile R8 ale echipelor Alex Job Racing si APR Motorsport, acestea reusind primele 2 pozitii pe podiumul american la clasa GT.

 Audi Communications Motorsport

Filipe Albuquerque/ Oliver Jarvis/ Edoardo Mortara/ Dion von Moltke, castiga Daytona24 pentru echipa privata Alex Job Racing cu Audi R8 Grand-AM la o diferenta de doar 1,4 secunde in fata celor de la APR Motorsport, care reusesc prin Ian Baas/ Marc Basseng/ Rene Rast/ Frank Stippler sa confirme weekend-ul perfect al modelului R8.

 

Directorul Audi Sport pentru clienti, Romolo Liebchen, a declarat: “am reusit acest rezultat, dupa doar 2 participari la Daytona. Cu modelul R8, prezent in SUA, am reusit sa demonstram ca acesta continua seria succesului modelului GT3, care a obtinut 5 victorii in ultimii 2 ani in cursele europene de 24 de ore“.

 

In tabara rivala, echipele private Porsche, n-au mai reusit evolutia buna avuta anul trecut, locurile 5 si 6 , fiind cea mai buna clasare pentru modelele 911 GT3.

Porsche 911 GT3 daytona 24 2013

Nicolas Armindo, Andy Lally, John Potter si Richard Lietz, reusesc doar a 5-a pozitie pe celebrul circuit american, dupa ce echipa Magnus Racing s-a vazut nevoita sa incetineasca ritmul din cauza nivelului scazut de carburant.

 

Hartmut Kristen, directorul Porsche Motorsport, a afirmat: “a fost probabil cea mai palpitanta cursa de 24 de ore pentru noi. Echipele private s-au aflat pana la final in lupta pentru victorie. Anul trecut am obtinut o tripla victorie, anul acesta cei de la Audi au urcat pe podium“.

 

Victoria in cursa de 24 de ore din SUA, completeaza un palmares impresionant pentru Audi cu 11 victorii in Le Mans, la care se adauga rezultatele pozitive de la Spa, Zolder si Nurburgring ale modelului R8 LMS.

 

Rezultate Daytona 24H 2013 – clasa GT:

 

1 Albuquerque/Jarvis/von Moltke/Mortara (Audi R8 GRAND-AM) 678 laps 
2 Baas/Basseng/Rast/Stippler (Audi R8 GRAND-AM) + 1.476s
3 Assentato/Lazzaro/Longhi/Stanton/Wilkins (Ferrari) + 15.533s
4 Balzan/Beretta/Frezza/Pier Guidi (Ferrari) + 47.175s
5 Armindo/Lally/Lietz/Potter (Porsche) + 49.526s
6 Bleekemolen/Faulkner/Holzer/MacNeil (Porsche) + 1m 07.775s
7 Biela/Haase/Plumb/Winkelhock (Audi R8 GRAND-AM) – 1 lap
8 Aguas/Bowyer/Kauffman/Waltrip (Ferrari) – 1 lap
9 Brown/Hedlund/van Overbeek/Sharp (Ferrari) – 5 laps
10 Baldwin/Burtin/Farnbacher/Ragginger/Renauer (Porsche) – 6 laps
12 Bell/Empringham/Farano/Figge/Lacey (Audi R8 GRAND-AM) – 11 laps

Comentarii

comentarii