Campionatul Naţional de Enduro ajunge în acest week-end în apropierea castelului medieval Lăzarea

A doua etapă a Campionatului Naţional de Enduro se va desfăşura în acest week-end la Lăzarea, (judeţul Harghita), în organizarea clubului Bastya din localitate. Competiţia este hotărâtoare pentru desemnarea campionilor naţionali la clasele în care se aleargă în campionat. Liderii clasamentului provizoriu, George Căbăl (Vectra Zărneşti, E1), Ervin Kovacs (X-Moto Odorheiu Secuiesc, E2), Mani Gyenes (Vectra Zărneşti, E3) şi Mihai Epereşi (Dirt Bike Riders Baia Mare, Enduro Juniori) nu au voie să greşească la Lăzarea, dacă doresc ca la sfârşitul sezonului să fie încununaţi campioni.

 

Piloţii vor avea de străbătut în cele două zile de competiţie nu mai puţin de 240 de kilometri de traseu, dar şi un spectaculos Extrem Test, situat în arealul bazei sportive de la Ghiduţ-Lăzarea. Accesul publicului este foarte facil, deoarece organizatorii au avut de grijă ca drumul DC 13, ce porneşte din şoseaua ce leagă Gheorgheniul de Topliţa (E 578), de la ieşirea din Lăzarea spre Ditrău, să fie impecabil asfaltat. Cei curioşi vor putea vedea cum sunt “rezolvate” de endurişti obstacole precum rampe de buşteni, câmpuri de caucicuri, viraje cu trunchiuri de copaci sau mormane de bolovani, după care pot vizita castelul medival Lăzarea ce îmbină în mod surprinzător stilurile romanic, gotic şi renascentist.

 

Etapa de Campionat Naţional de la Lăzarea este organizată cu doar o săptămână înainte de etapa de Campionat European care se va desfăşura pe 4 şi pe 5 iunie la Comăneşti, în judeţul Bacău şi la care enduriştii români vor avea ocazia să-şi măsoare forţele cu cei mai buni sportivi de pe continent.

 

Marc Sandu