Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013: Bugatti 57SC Atlantic “Best of Show”

In week-end-ul 24-26 mai 2013, două domenii spectaculoase din Cernobbio, Grand Hotel Villa d’Este şi Villa Erba, pe malul Lacului Como, au fost transformate in mod traditional într-o scenă unică pentru cele mai frumoase automobile şi motociclete din trecut, dar şi pentru cele mai extravagante concepte ale prezentului. Cel mai important eveniment de acest gen din lume si-a premiat ieri, 26 mai, castigatorii. 

 Coppa_d'Oro_2013

2013 se pare ca este anul Bugatti pentru ca marele castigator al acestei editii Concorso d’Eleganza Villa d’Este a fost desemnat un model 57SC Atlantic din 1938 care a plecat acasa cu doua premii, unul dat de membrii juriului, Trofeo BMW Group “Best of Show”, iar cel de-al doilea desemnat de votul publicului si totodata cel mai important, Coppa d’Oro Villa d’Este. Tot un model Bugatti reusea in urma cu o saptamana sa isi treaca in cont victoria din acest an in celebra cursa Mille Miglia. 

 

50 de masini istorice si 35 de motociclete au fost prezente la aceasta editie Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Lor li s-au alaturat sase concepte si prototipuri cum ar fi BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé si BMW Concept Ninety. La categoria motociclete infintata in 2011 premiul juriului, Trofeo BMW Group, a revenit unei motociclete IMZ M-35K.