Le Dakar 2013

Aventura Dakar va porni in acest an acolo unde se incheia anul trecut si anume in capitala Lima, Peru. Peste doar 2 zile aproape 500 de concurenti inscrisi la cele patru categorii, Moto, Quad, Auto si Camioane vor porni in aventura de doua saptamani si 8300 km, urmand ca pe data de 20 ianuarie rally raid-ul sa se incheie in capitala statului Chile, Santiago.

 

Principalii favoriti sunt, in acest an la fel ca in 2012, patru din cele sapte echipaje X-raid Team. Echipa aliniaza in acest an 6 MINI ALL4 Racing si un BMW X3 CC pregatite in asociere cu Magna Steyr si BMW Werk. Stéphane Peterhansel este principalul favorit castigator al editiei 2012 si are in palmares 10 victorii in Dakar, dintre care 6 cu motocicleta şi 4 cu automobilul. Robby Gordon va alinia din nou la start Hummer-ul portocaliu, iar Nasser Al-Attiyah si Carlos Sainz si-au unit din nou fortele sub denumirea Qatar Red Bull Rally Team.

 

Un alt nume din lumea raliurilor isi va face aparitia in acest an in Dakar in persoana lui Peter van Merksteijn Sr., cel care anul trecut lua startul la volanul unui Citroen DS3 WRC in Raliul Monte Carlo. Seniorul il va avea alaturi pe Eddy Chevaillier va volanul unui automobil Toyota Hilux pregatit de Overdrive Racing. 

 

Harta Traseu

2 thoughts on “Le Dakar 2013”

  1. Ce se intampla cu Mani Gyenes, Marcel Butuza sau Costel Casuneanu? nu va participa nici un roman anul acesta?

Comments are closed.