Citroen C5 si C4 Picasso: Versiunile facelift disponibile in Romania

CITROËN C5 si  CITROËN C4 Picasso demonstreaza inca o data calitatile Marcii in termeni de inovatii si tehnologii folosite in scopul consolidarii gamei principale. Facand un pas inainte, CITROËN prezinta versiuni revizuite ale modelelor CITROËN C5 si CITROËN C4 Picasso, cu imbunatatiri de ordin stilistic si tehnologic, aceste modele fiind disponibile acum si in showroom-urile Marcii din Romania.

In termeni de stil, noutatile care sporesc eleganta modelului C4 Picasso sunt multiple: incepand cu noul logo al Marcii, precum si o semnatura luminoasa cu leduri vizibila atat ziua cat si noaptea, situata pe bara fata, sub proiectoare, stopuri cu contur negru, faruri fata cu semnalizatoare cu lumina alba, detalii cromate, o noua tapiterie pentru scaune si interiorul portierelor si optiunea Black Top care introduce versiunea bicolor in oferta C4 Picasso: o gama de sase culori pentru caroserie si negru stralucitor pentru plafon si montanti.

Cele doua monovolume ale Marcii, C4 Picasso si Grand C4 Picasso adopta tehnologia micro-hibrida e-Hdi. Disponibila in Romania din luna martie a acestui an pe C4 Picasso si Grand C4 Picasso, tehnologia micro-hibrida e-HDi combina sistemul Stop&Start, aflat la a 2-a generatie, cu o cutie manuala pilotata si motorizarea HDi 110, dotata cu filtru de particule. Aceasta tehnologie ofera un confort deosebit la condus, dar si consum scazut de combustibil (4,8 l/100 km) si emisii de CO2 reduse semnificativ (125g/km).

Primul nivel de echipare, „Attraction,” este comercializat incepand de la 18.025 Euro cu TVA inclus pentru motorizarea 1,6 VTi 120 CP, la care se aplica un discount de 4.000 Euro TVA Inclus (discount propus la intrega gama C4 Picasso si Grand C4 Picasso) si propune ca echipamente de serie, printre altele, 6 airbaguri (frontale, laterale si cortina), aer conditionat manual, computer de bord, limitator/ regulator de viteza, ABS+EBD+AFU, ESP+ASR, inchidere centralizata, geamuri electrice fata, frana de stationare electrica.

Mentinand intact caracterul CITROËN C5, modificarile subtile de design au fost aplicate farurilor, care au acum lumini cu LED. Active zi si noapte, acestea imbunatatesc semnatura luminoasa a modelului, combinate cu tehnologia „light guide.” Farurile isi mentin toate functiile deja existente, inclusiv tehnologia xenon bi-directionala si proiectoarele ce lumineaza in viraje.

Au fost aplicate doua schimbari majore si trenului de rulare, care ofera acum tehnologia micro-hibrid eHDi, ce combina a doua generatie a sistemului Stop & Start si cutia de viteze electronica, alaturi de motorul diesel HDi 110 cu filtru de particule. Aceasta tehnologie combina confortul cu consumul redus de carburant (4.6 l/100 km) si reduce considerabil emisiile de CO2 (120 g/km).

Pe nivelul „Attraction”, CITROËN C5 propune prin dotarile sale confort si siguranta: airbaguri frontale, laterale, cortina fata/spate si genunchi sofer, ESP, proiectoare de ceata, cruise control, volan imbracat in piele reglabil pe inaltime si in adancime, geamuri electrice fata-spate, radio CD bi-tuner cu functie MP3.

CITROËN C5 Facelift beneficiaza de acum de un al doilea nivel de echipare denumit « Seduction » renuntandu-se la cele doua declinari utilizate pana in prezent pentru acest nivel de echipare : « Confort » pentru echiparea cu suspensie « Hydractive 3+» si « Dynamique » pentru suspensia metalica. Astfel nivelul « Seduction » propune suspensia metalica pentru motorizarile : 1,6 HDi 110 CP cu filtru de particule, 1,6 e-HDi 110 CP, 2,0 HDi 140 CP cu filtru de particule, si suspensia Hydractive 3+ pentru motorizarea 2,0 HDi 160 CP.

Nivelul « Seduction » propune printre altele, in dotarile standard, sistem clima automata, conexiune USB si sistem Hands-Free Bluetooth, oglinda retrovizoare interioara electrocroma, volan imbracat in piele perforata cu insertii de aluminiu, jante aliaj 17 inch etc.

Pe nivelul „Exclusive” propus cu motorizari puternice 2,0 HDi 140 CP FAP, 2,0 Hdi 160 CP si 3,0 Hdi, CITROËN C5 beneficiaza de o echipare standard foarte bogata care include: scaune fata incalzite cu functie de masaj si memorare a pozitiei, suspensie „Hydractive 3+”, faruri Xenon, senzori de parcare spate, volan imbracat in piele, detalii cromate, jante de aliaj de 18’’etc.

CITROËN C5 Facelift este disponibil si in showroom-urile Marcii din Romania, la un pret incepand de la 22.340 euro cu TVA inclus, valabil pentru C5 berlina, nivel de echipare Attraction, motorizare 1,6 VTi 120 CP, la care se aplica discountul propus pentru intreaga gama C5 de 4.500 Euro cu TVA inclus.