PIRELLI: cu sportul în inimă şi mintea la mediul înconjurător

Anvelope ecologice pentru autoturisme şi SUV-uri şi gama de înaltă performanţă P Zero

Standul Pirelli va expune, de asemenea, gama de pneuri P Zero folosite exclusiv în Campionatul Mondial de Formula 1

Premieră mondială a noii anvelope de iarnă Snowcontrol Serie 3

Consultanţă de specialitate, ghid virtual şi comparaţii de anvelope pe noul site Pirelli

Geneva, 1 martie 2011Tehnologie şi siguranţă, ecologie şi spirit sportiv sunt aspectele cheie ale prezenţei Pirelli la Salonul Auto de la Geneva 2011. Pirelli va expune gama sa de înaltă performanţă a anvelopelor ecologice, de la Cinturato P7 la Scorpion, de la Winter la P Zero, precum şi pneurile care vor fi utilizate în cadrul Campionatului Mondial de Formula 1 FIA, pentru care Pirelli este furnizorul exclusiv timp de trei ani, între 2011 şi 2013.

Pirelli a confirmat prezenţa sa la Salonul de la Geneva şi ca lider mondial în industria de automobile: nu numai în ceea ce priveşte produsele de vârf, cu faimoasa sa gamă P Zero şi prototipurile sale, printre cele mai aşteptate la acest eveniment, ci şi în ceea ce priveşte oferta pentru clasa medie, cu Cinturato P7, cea mai bună anvelopă din clasa sa, şi Scorpion Verde, prima anvelopă eco, concepută pentru SUV-uri, care s-a bucurat de o apreciere notabilă în Spania, unde şi-a asigurat premiul pentru cea mai bună anvelopă.

Datorită tehnologiei sale, Pirelli continuă să primească premii în întreaga lume şi a fost recent desemnat de Toyota ca cel mai bun producător de anvelope. De asemenea, compania italiană intenţionează să prezinte în cadrul expoziţiei de la Geneva, în premieră mondială, noua sa anvelopă de iarnă Snowcontrol Serie 3, concepută pentru a garanta siguranţa pentru maşini cu motoare mici şi mijlocii.

P Zero echipează cele mai aşteptate maşini. Anvelopele Pirelli sunt montate pe cele mai aşteptate supermaşini şi vehicule-concept futuriste de la Salonul Auto de la Geneva. “Navele amiral” şi modelele sport ale marilor producători mondiali au garantate performanţa şi fiabilitatea cu gama P Zero de anvelope Ultra High Performance, dezvoltate de departamentul de cercetare al Pirelli pentru a oferi celor mai exigenţi şoferi performanţă fără precedent la toate capitolele: sport, confort şi siguranţă. Unul dintre exponatele evenimentului este Ferrari FF, echipat cu P Zero pentru vară şi cu Winter Sottozero Serie II în timpul iernii. Confirmat la Salonul de la Geneva va fi şi parteneriatul istoric dintre Maserati şi Pirelli, care echipează GranTurismo MC Stradale cu P Zero Corsa System şi GranTurismo, GranCabrio şi Quattroporte cu P Zero. De asemenea, printre atracţiile majore ale salonului elveţian se numără şi Lamborghini echipat cu P-Zero. Tehnologia şi performanţa Pirelli sunt, de asemenea, aplicate supermaşinilor Porsche, care au o afinitate din ce în ce mai mare cu soluţiile grupului italian, precum şi maşinile-concept Bertone. La acest eveniment va fi, de asemenea, prezentat parteneriatul tehnologic între Pagani şi Pirelli pe noul supercar Huayra, echipat cu P Zero.

Performanţă verde. Salonul Auto de la Geneva va fi, de asemenea, un prilej de a prezenta latura eco a Pirelli: respectul faţă de mediu şi economisirea energiei sunt caracteristicile cheie ale modelelor Cinturato P7 şi Scorpion Verde, prezentate la standul producătorului italian de anvelope şi de către cei mai importanţi producatori auto internaţionali. Cinturato P7 este prima anvelopă ecologică pentru vehicule de performanţă medie şi înaltă, aleasă de Audi, BMW şi Daimler, iar Scorpion Verde este o anvelopă eco pentru SUV-uri, folosită pentru a echipa Volkswagen Touareg.