Start impresionant în Campionatul de Anduranţă VLN pentru BMW Z4 GT3

Sezonul 2013 a debutat în forţă pentru BMW Team Schubert, după ce echipa a câştigat a 38-a ediţie a Cursei DMV de patru ore de pe Nürburgring-Nordschleife. Datorită succesului repurtat de Dirk Müller, Jörg Müller şi Augusto Farfus (pilot DTM), BMW şi-a trecut în cont cea de-a 34-a victorie în clasamentul general al unei etape VLN. Cei trei au pilotat modelul BMW Z4 GT3 cu #19. Claudia Hürtgen, Jens Klingmann şi Martin Tomczyk (pilot DTM) au încheiat şi ei pe podium, ocupând locul al treilea cu BMW Z4 GT3 (#20).

BMW_Z4_GT3_BMW_Team_Schubert_VLN_small_800x534

După patru ore şi 27 de tururi, Dirk Müller a fost cel care a avut onoarea de trece linia de sosire, cu un avans de 15 secunde faţă de modelul Porsche înscris de Timbuli Racing. Cea de-a doua maşină aliniată de BMW Team Schubert, cu Klingmann în cockpit, a fost la doar 0,6 secunde de locul secund. Echipa H&R Spezialfedern a avut şi ea motive să sărbătorească: Uwe Alzen, Philipp Wlazik şi Alexander Margaritis a trecut linia de sosire pe locul al cincilea – cei trei au pilotat BMW Z4 GT3 #2.

 

A fost un mod foarte frumos de a începe anul. M-am bucurat de fiecare tur parcurs cu BMW Z4 GT3“, a declarat Dirk Müller după obţinerea victoriei. Farfus a completat: “Să revin pe Nordschleife la doi ani după victoria pe care am reuşit-o în cursa de 24 de ore şi să câştig din nou, aşa ceva este minunat. BMW Z4 GT3 este o maşină fantastică“.

 

Piloţii maşinii cu număr de concurs 20 au fost şi ei fericiţi pentru rezultatul obţinut în cursă. “Locurile întâi şi al treilea – este dificil să obţii mai mult la începutul unui sezon în VLN“, a declarat Tomczyk, care, asemenea lui Farfus, a venit la cursa de la Nürburgring direct de la sesiunea de teste dinaintea stagiunii DTM 2013. “Suntem foarte mulţumiţi, iar maşina a fost extrem de competitivă. Am savurat această participare.” Hürtgen s-a arătat uşor surprinsă de rezultatul excelent obţinut de BMW Team Schubert: “Nu ne-am fi aşteptat la aşa ceva chiar la începutul sezonului. A fost un start perfect“.

 

BMW are o lungă tradiţie în cursele de anduranţă pe Nürburgring, cu nenumărate trofee câştigate, dar şi ca marca preferată pentru echipele private. În prima cursă din noul sezon VLN au fost peste 200 de maşini la start, iar aproape un sfert dintre participanţi au utilizat diferite modele BMW, în timp ce în ultimele 10 sezoane, campionatul VLN a fost câştigat de 7 ori de modele BMW.