Alessandro Zanardi a incheiat cu succes testul de la Vallelunga

Alessandro Zanardi isi continua pregatirea pentru participarea in competitia de turisme Blancpain Sprint Series alaturi de cei de la BMW Motorsport. Ieri, 27 februarie, Zanardi a incheiat un amplu test cu modelul BMW Z4 GT pe circuitul Vallelunga din Italia. A fost al doilea test pentru Zanardi si echipa lui Roberto Ravaglia, ROAL Motorsport, pe parcursul caruia s-au pus la punct modificarile speciale astfel incat totul sa functioneze perfect pentru Zanardi, care are ambele picioare amputate. Totodata s-a inceput munca si la setarile masinii.

BMW Test, Vallelunga, Italien

In cele trei zile de teste conditiile meteo au fost variate, in prima si a treia zi soarele dominand circuitul, iar ploaia si-a facut aparitia in partea a doua a zilei secunde. In dimineata celei de-a treia zi Zanardi a iesit in decor pista fiind destul de alunecoasa. Masina a suferit ceva avarii si echipa a decis sa opreasca testul, masina fiind trimisa la garaj pentru reparatii. 

Alessandro Zanardi

Sa fiu sincer nu pot sa nu imi arat entuziasmul, nu vreau sa par extrem de increzator , dar dupa acest test am toate motivele sa fiu. Nu doar acceleratia, pedala de frana si ambreiajul special functioneaza perfect ci si toate celelalte comenzi special create pentru mine, asa ca ne-am putut concentra si pe setarile masini. Acestea sunt vesti foarte bune pentru noi, dar mai mult decat atat am reusit sa obtinem timpi din ce in ce mai buni pe circuit. Mergem acasa cu foarte multe informatii. Am invatat ce trebuie sa facem pentru a fi rapizi in calificari si la ce sa ne concentram pentru a avea o masina buna pentru cursa. Abia astept sa ma urc din nou in masina pentru ca suntem foarte motivati si incantati pentru acest proiect.” concluziona Zanardi. 

Roberto Ravaglia & Alessandro Zanardi

Roberto Ravaglia, directorul echipei ROAL Motorsport, declara: “Suntem fericiti pentru ca munca depusa inca de la primul test de la Adria care a fost un succes. Acum am imbunatatit foarte multe si lucrurile se afla intr-un stagiu foarte bun. Toate sistemele speciale functioneaza foarte bine si mai mult Alex a putut efectua multe ture la Vallelunga astfel incat sa poata intelege mai bine masina. Trebuie sa recunosc ca sunt surprins pentru ca la Adria care nu este un circuit foarte dificil deja se descurca foarte bine, insa la Vallelunga a fost si mai bun si asta ma face sa cred ca Alex va fi competitiv inca din primele etape.”