3 zile pana la prima cursa a sezonului DTM 2014

Cel de-al 30-lea sezon DTM va debuta in mod traditional cu etapa de la Hockenheim duminica, 4 mai 2014. Regulamentul DTM a suferit cateva modificari pentru acest an cum ar fi: DRS (Drag Reduction System) poate fi folosit pana la finalul cursei fata de anul trecut cand nu putea fi folosit in ultime trei tururi, pneurile optionale nu mai pot fi folosite decat pentru maxim 50% din distanta toala a cursei, nu mai sunt obligatorii doua opriri la boxe ci doar una singura in cel de-al treilea sfert al cursei, iar toate masinile de pe grila au aceasi masa proprie 1120kg la care se vor adauga sau scoate greutati pentru cursa urmatoare in functie de rezultate.

 Motorsports / DTM test drives Hockenheim

Mike Rockenfeller  porneste in noul sezon cu un singur obiectiv acela de a-si apara titlul de campion obtinut in 2013 alaturi de constructorul Audi. Pentru cei de la Audi acesta reprezinta cel de-al 11-lea sezon de la revenirea echipei de uzina in campionat reusind sa castige titlul la piloti de sase ori, iar pentru acest an vor alinia la start 8 modele RS5 DTM de noua generatie. Modelul RS5 DTM 2014 a fost revizuit aproape in totalitate si beneficiaza de o noua aerodinamica si seamana mai mult cu modelul de serie. Pilotii au fost regrupati in echipe dupa cum urmeaza: Audi Sport Team Phoenix – Mike Rockenfeller si Timo Scheider; Audi Sport Team Abt Sportsline – Mattias Ekström si Miguel Molina; Audi Sport Team Abt – Adrien Tambay and Edoardo Mortara; Audi Sport Team Rosberg – Jamie Green si Nico Müller.

 Motorsports / DTM test drives Hockenheim

Cursa de debut de la Hockenheim marcheaza o perioada lunga si intensa de pragtiri. Nu ne-am culcat pe laurii din 2013 si am muncit din greu sa continuam exact de unde am ramas anul trecut. Aducem la start un model RS5 DTM cu foarte multe imbunatatiri si cu noi impulsuri prin realocarea pilotilor in echipe. Sunt convins ca intregul ansamblu masina – piloti – echipa ve va ajuta sa pastram titlul de anul trecut si sa ne batem pentru cel al constructorilor” declara Dieter Gass, seful programului DTM al celor de la Audi Sport.

 audi_motorsport-140428-2175

BMW Motorsport vine in sezonul 2014 cu un model absolut nou M4 DTM. Legendarul M3 a fost pensionat dupa 51 de victorii obtinute intre anii 1987-2013, acesta fiind modelul cu care BMW a reusit sa castige titlul constructorilor si pilotilor la revenirea in 2012 si sa isi pastreze titlul constructorilor in 2013. BMW pastreaza si ei formula cu 4 echipe si doi piloti per echipa, dupa cum urmeaza: BMW Team RBM – Augusto Farfus si Joey Hand; BMW Team Schnitzer – Bruno Spengler si Martin Tomczyk; BMW Team MTEK – Timo Glock si António Félix da Costa; BMW Team RMG – Marco Wittmann si Maxime Martin.

 BMW 2014

Este ceva special in fiecare sezon de motorsport. Dupa toate pregatirile din perioada de pauza competitionala nu stii exact cat de competitiva este masina, cum se vor adapta noii piloti in cadrul echipei sau daca o sa ai noroc in momentul vital. Noul nostru model incorporeaza toate cunostintele tehnice acumulate si implicarea totala a echipei BMW Motorsport care a inceput dezvoltarea modelului din timp. Toti cei opt piloti ai nostri si cele patru echipe sunt pregatite sa se bata la varful competitiei. spunea Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

Mercedes-Benz aliniaza la startul sezonului acelasi model AMG C-Coupe. Christian Vietoris, Paul Di Resta, Gary Paffett, Robert Wickens, Daniel Juncadella, Vitaly Petrov si Pascal Wehrlein sunt cei sapte magnifici pe care Mercedes-Benz se bazeaza in lupta pentru cele doua titluri importante al pilotilor si al constructorilor.

 Test-Hockenheim2014-2162.JPG

Dupa o lunga pauza competitionala cursele de turisme isi intra in sfarsit in drepturi. Ne-am pregatit intensiv pentru noul sezon in ultimele luni si sigur ca obiectivul nostrum este sa imbunatatim performantele in comparatie cu anul trecut. Vrem sa castigam curse si sa ne batem pentru titlu. Ne asteptam la o prezenta mare a fanilor si colegilor pentru ca aceasta etapa reprezinta cursa noastra de casa. Vom avea si trei invitati VIP in boxele noastre in persoanelor Nico Rosberg, Nico Hülkenberg si Franz Beckenbauer.” a declarat Toto Wolff, directorul Mercedes-Benz Motorsport.   

Program (ora Romaniei):

Sambata, 3 mai: 11.05 – 12.35 Antrenamente libere

                                17.25 – 18.15 Calificari

Duminica, 4 mai: 14.30 Cursa

Calendar DTM 2014

4th May Hockenheim I
18th May Oschersleben
1st June Hungaroring, Budapest
29th June Norisring, Nuremberg
13th July Moskau (Russia)
3rd August Spielberg (Austria)
17th August Nürburgring
14th September Lausitzring
28th September Guangzhou (China)
19th October Hockenheim II