Mike Rockenfeller este noul campion DTM in 2013

Titlul de campion DTM in acest sezon i-a revenit lui Mike Rockenfeller dupa ce acesta reusea sa obtina locul secund in penultima etapa a campionatului desfasurata la Zandvoort in Olanda.

Motorsports / DTM 9. race Zandvoort
Mike Rockenfeller – campion DTM in 2013

A fost o cursa lunga si a fost un pic condimentata prin prisma startului. Dupa ce am reusit sa il depasesc pe Marco Wittmann am inceput sa visez la victorie mai ales ca am redus foarte mult si distanta fata de Augusto Farfus. Din pacate am avut dificultati cu pneurile standard si ma bucur ca Timo Scheider m-a urmat si mi-a acoperit spatele” declara imediat dupa cursa Mike.

 

Dr. Wolfgang Ullrich, directorul Audi Motorsport, spunea despre reusita lui Rockenfeller: “Sa castigi un titlu in DTM este intotdeauna ceva special. Cred ca Mike va realiza pe deplin abia peste cateva zile sau chiar saptamani, ce a reusit. A meritat pe deplin acest titlu si a demonstrat-o inca odata si la Zandvoort. Dupa un sezon 2012 foarte dificil am imbunatatit modelul RS5 DTM pe perioada de iarna. La fel am facut-o si cu modelul R18 e-tron quattro care a castigat Le Mans 24H si sa gestionam ambele programe in paralel spre succes a fost extrem de dificil, dar a meritat.

Marco Wittmann - Rookie of the Year 2013
Marco Wittmann – Rookie of the Year 2013

Chiar daca titlul pentru piloti a fost deja stabilit, Jens Marquardt, drectorul BMW Motorsport spunea: ” In primul rand vreau sa il felicit pe “Rocky” pentru titlul obtinut. Mike a fost foarte greu de batut in acest sezon si asta datorita consistentei lui. Am sperat ca Augusto il poate prinde pe Mike pana la final, in opinia mea Augusto fiind omul zilei in prezent. Pentru cursa finala de la Hockenheim mai sunt inca in joc doua titluri, cel pentru echipe si cel pentru constructor foarte importante intr-o competitie precum DTM.” BMW are totusi in curte titlul pentru “Rookie of the Year” obtinut de Marco Wittmann, care a reusit niste rezultate deosebite in primul sau an de prezenta in DTM. El a obtinut un pole position, chiar la ultima cursa desfasurata de la Zandvoort si un loc 2 pe podium in acest sezon, terminand in top 10 in 6 din cele 9 curse desfasurate pana acum.