4 modele pentru WTCC 2014

Sezonul 2014 se anunta unul interesant in ceea ce priveste formatul WTCC pentru ca incepand cu anul urmator intra in vigoare noile reglementari tehnice pentru modelele participante. Este clar ca anul urmator va fi unul de cotitura pentru acest campionat si probabil vom avea parte de o crestere a acestuia mai ales datorita celor de la Citroen care si-au anuntat prezenta cu noul model C-Elysee. Pe langa acest lucru Sebastien Loeb, care tocmai si-a incheiat o cariera extraordinara in WRC dupa un deceniu in care a dominat aceasta scena, vine in WTCC. Responsabil in mare parte de implicarea Citroen in WTCC este multiplul campion Yvan Muller, care timp de doi ani a facut lobby pe langa Citroen. Muller a reusit astfel sa isi asigure si un loc in echipa dupa ce la inceputul acestui an abia a reusit sa obtina finantarea pentru un sezon complet, doar cu trei saptamani inainte de startul campionatului.

Citroen C-Elysee WTCC

Astfel el a reusit sa aduca din nou titlul de campion in acest an in tabara celor de la RML echipa care s-a ocupat de programul celor de la Chevrolet timp de trei ani cat au fost implicati ca si constructor oficial in WTCC. Pentru urmatorul an cei de la RML vor proiecta noul model Cruze conform noilor specificatii tehnice, Bamboo Engineering anunatand prezenta cu doua astfel de modele pentru 2014. “WTCC va trece printr-o schimbare majora in 2014 si competitia va creste odata cu venirea celor de la Citroen. Noi am decis sa nu continuam programul in GP3 si sa ne concentram pe WTCC.” declara Richard Coleman seful echipei Bamboo Engineering. 

Lada Granta WTCC

Honda si LADA au confirmat si ei prezenta in campionat cu echipe oficiale de uzina si cu noi modele in conformitate cu noile reglementari. Daca la Honda modelul Civic va fi cel care va fi aliniat la start, cei de la LADA se pare ca vor veni in 2014 cu acelasi model Granta urmand ca din 2015 noul model Priora sa ii ia locul. BMW cel mai probabil va disparea cu imbatranitul model 320 TC la sfarsitul anului 2014 asta in cazul in care vor reusi sa omologheze macar o parte din piesele care le-ar permite sa continue in anul urmator cu o dispensa.

 

Cei de la SEAT nu au anuntat nimic oficial insa ei au dezvoltat noul model Leon Cup Racer in corformitate cu noile reglementari S2000 si cu mici modificari probabil modelul va fi usor de aliniat la startul campionatului.