Unstoppable Chevrolet

7 victorii din cele 8 curse ale acestui sezon pana in prezent apartin celor de la Chevrolet, care vor sa castige tot ce se poate si in acest an, la fel cum au facut-o si in 2010 titlul la constructori si la piloti.   

Promoterii si organizatorii WTCC probabil ca se felicita pentru decizia luata de a poposi in Ungaria deoarece publicul prezent in tribune s-a situat in jurul cifrei de 75.000 in weekend, 60.000 de spectatori fiind prezenti in tibunele circuitului Hungaroring in ziua de duminica. Desigur ca acest lucru s-a datorat probabil in mare masura pilotului maghiar prezent in WTCC Norbert Michelisz acesta rasplatind fanii cu o evolutie de exceptie la el acasa, unde a reusit locul 2 pe podiumul primei curse.

 

Din nou un weekend perfect pentru cei de la Chevrolet care au reusit sa se suie pe cea mai inalta a podiumului ambelor curse, prima oara prin veteranul curselor de turisme Alain Menu, iar in cea de-a doua prin campionul en-titre Yvan Muller. Cu toate acestea cel mai fericit pilot Chevrolet a fost mezinul Rob Huff care prin locul 4 in prima cursa si locul secund in cea de-a doua a reusit sa ramana la conducerea clasamentului general al pilotilor.

Vulpea batrana  Gabriele Tarquini a reusit din nou o clasare pe podium in cursa secunda e adevarat ca doar locul 3, iar in prima cursa acesta era cat pe ce sa urce din nou pe podium insa un contact cu Javier Villa l-a privat de un rezultat bun.

 

Ce m-a surprins in mod placut a fost prestatia celor de la Volvo, care s-au descurcat bine in calificari cu micutul C30 si au aratat ca masina are potential, circuitul potrivindu-se foarte bine masinii. Robert Dahlgren pilotul celor de la Volvo avea si el sperante mari la Hungaroring insa un accident in prima cursa si o penalizare in cea de-a doua au adus dezamagirea in tabara Volvo. Sa speram ca totusi cei de la Volvo nu se vor lasa si vor continua sa investeasca si sa dezvolte acest model sau altul in WTCC.

 

Cu campionatul mondial de turisme ne vom intalni peste aprximativ 2 saptamani pe data de19 iunie in Cehia pe circuitul de la Brno.

 

Clasamentul general provizoriu al pilotilor:

1. Rob Huff 150 pct

2. Yvan Muller 119 pct

3. Alain Menu 104 pct

4. Gabriele Tarquini 75 pct

5. Tiago Monteiro 74 pct

6. Tom Coronel 52 pct

7. Norbert Michelisz 46 pct

8. Kristian Poulsen 43 pct

9. Javier Villa Garcia 36 pct

10. Darryl O’Young 31 pct