Cinci automobile Citroen DS3 WRC vor lua startul in Raliul Portugaliei

Dupa victoria din Raliul Mexicului, modelul Citroën DS3 WRC poate fi considerat un etalon pe macadam. La revenirea in Europa, echipa Citroën Total are un singur obiectiv si anume de a castiga in continuare. Cele doua echipaje Sébastien Loeb/Daniel Elena si Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, vor incerca sa adune puncte atat in clasamentul constructorilor cat si in cel al pilotilor. In afara celor doua masini ale echipei Citroën Total se vor mai alinia la start inca trei modele Citroën DS3 WRC.


Organzatorii Raliului Portugaliei sunt decisi sa-si promoveze cat mai bine evenimentul si de aceea au venit cu multe noutati pentru editia din 2011. Startul s-a mutat la Lisabona, la 270 km nord de Faro. Mutarea startului in capitala Portugaliei, pentru prima oara in ultimii 37 de ani, este marcata si de super speciala programata chiar in centrul Lisabonei. Ziua de joi este destinata activitatilor de promovare cu sesiuni de autografe si o parada prin oras. Seara, echipele vor parasi estuarul Tagus si se vor indrepta spre Algarve pe coasta de sud.

Cu mai putin de un an in urma, Sébastien Ogier si Julien Ingrassia au obtinut, la Algarve, prima lor victorie cu Citroën C4 WRC si pornesc, anul acesta, din postura de favoriti mai ales ca traseul este identic in proportie de 80% cu cel din 2010. „Este o aminitire fantastica, una pe care nu o voi uita niciodata”, recunoaste Ogier. „A fost un raliu aproape perfect pentru noi in care am fortat de la start pana la sosire. Chiar daca am fost primii pe drum in zilele a doua si a treia tot am reusit sa ramanem in fata rivalilor nostri.

Dupa incidentul din Mexic, Sébastien Ogier si Julien Ingrassia vor avea o pozittie foarte buna la start in Raliul Portugaliei. „Chiar daca nu am adunat puncte in etapa din Mexic, sunt foarte multe concluzii pozitive pe care le putem trage dupa prima etapa pe macadam. Chiar daca am curatat drumurile pentru cei din spatele nostru, am demonstrat cat suntem de competitivi. Aici in Portugalia sunt hotarat sa obtin maximum posibil in urma pozitiei de start din prima zi, mai ales ca ne va fi putin mai usor decat in Mexic. Au fost doar doua etape pana acum, din totalul celor 13 inscrise in calendar, deci mai avem o multime de oportunitati de a obtine rezultate bune”, a adaugat Ogier.

Sébastien Loeb si Daniel Elena, care au castigat acest raliu in 2007 si 2009, se afla pe locul secund in clasamentul general dupa victoria din Raliul Mexicului. „Modelul Citroën DS3 WRC a fost foarte rapid in Mexic, dar acolo ne-am dominat intotdeauna adversarii. Daca vremea va fi buna in Portugalia vom vedea exact cat de competitive sunt noile masini in conditii similare. Aceasta etapa este o combinatie a tuturor celorlalte raliuri pe care le vom intalni de acum incolo. Exista sectiuni foarte rapide, legate de sectiuni inguste cu foarte multe cocoase ceea ce inseamna ca dictarea trebuie sa fie foarte precisa. Obiectivul nostru este acelasi ca in Mexic, adica victoria”, a spus Loeb, inaintea etapei din Portugalia.

In afara celor doua modele Citroën DS3 WRC inscrise in competitie de echipa Citroën Total, la startul Raliului Portugaliei vor mai fi inca trei astfel de modele care vor fi pilotate de Petter Solberg, Kimi Räikkönen si Peter van Merksteijn Jr.

[nggallery id=139]