Start în Campionatul Mondial de Formula 1 la Melbourne



Duminica aceasta începe la Melbourne Campionatul Mondial de Formula 1, pe circuitul din Albert Park.

Se vor alerga 58 de ture, pentru un total de 307,5 kilometri. Lungimea unui tur este de 5,3 km. Circuitul a fost inaugurat în 1996, şi în mod tradiţional a fost prima etapă de campionat, dar începînd de anul trecut a devenit a doua. Anul acesta, datorită evenimentelor din Bahrain, competiţia începe din nou în Australia, un loc mult mai atrăgător datorită publicului entuziast şi cunoscător şi unui circuit stradal apreciat şi de piloţi şi de spectatori. Orarul de desfăşurare a fost modificat începînd de anul trecut, startul calificărilor şi cursei avînd loc la ora locală 17:00, facilitînd astfel vizionarea pentru telespectatorii europeni.

Circuitul din Albert Park nu este unul permanent, de aceea performanţele se vor îmbunătăţi gradual pe măsură ce maşinile vor lăsa cauciuc pe asfalt, crescînd astfel aderenţa. Prognoza meteo nu indică ploaie, cu temperaturi moderate şi cer senin în ziua cursei.

Ca noutate, la Melbourne piloţii vor beneficia de un set de pneuri hard în plus pentru antrenamentele de vineri, pentru a putea face mai multe tururi. Pentru această cursă , Pirelli a adus cauciucuri de compoziţie hard şi soft.

Asa cum multă lume ştie, începînd din acest an, Campionatul Mondial de Formula 1 va fi transmis pe canalele DigiSport şi Digisport HD. Se pare că transmisiile vor cuprinde inclusiv antrenamentele libere, şi nu ne rămîne decît să sperăm că vom avea parte de comentatori mai bine informaţi şi mai putin plictisitori decît pînă acum.

Iată programul weekend-ului, după ora Romaniei:

Vineri 25 martie: antrenamente libere între orele 3:30 – 5:00 şi 7:30 – 9:00

Sîmbătă 26 martie: antrenamente libere între orele 5:00 – 6:00 şi calificări de la ora 8:00

Duminică 27 martie: startul cursei, de la ora 9:00.