Raliul Suediei 2011 : 3 intrebari pentru Sebastien Ogier


Ai parcurs deja cateva mii de kiloemtri la volanul modelului Citroën DS3 WRC inaintea primei etape. Te simti pregatit?

Intr-adevar am facut numeroase teste, pe toate tipurile de suprafata, de la jumatatea anului 2010, dar niciodata nu este suficient. Mai sunt unele lucruri care trebuie confirmate, dar masina se comporta bine. La prima etapa vom avea raspunsul pentru toate intrebarile noastre.

Esti in aceeasi echipa cu campionul mondial. Acest lucru inseamna ca ai cel mai bun coleg de echipa sau cel mai mare rival?

Spiritul echipei Citroën se bazeaza pe colaborare. Din punct de vedere tehnic impartim toate informatiile disponibile. Trebuie sa stim cum sa lucram impreuna. Obiectivul nostru comun este sa castigam pentru Citroën. Avem aceleasi sanse si acelasi material de concurs. Totul depinde doar de mine pentru a dovedi ca ma descurc la fel de bine ca si campionul mondial.

Cat de important este Raliul Suediei?

Este un raliu despre care nu stiu foarte multe lucruri. Am luat startul o singura data aici, in 2010, si cred ca va fi o etapa dificila. Pe de alta parte, sezonul este foarte lung si cu siguranta nu se va decide pe zapada din Suedia. Sunt multi parametri care pot schimba ierarhiile – noile reguli, pneurile Michelin, dar daca simt ca pot castiga voi incerca sa o fac. Daca nu va fi cazul atunci voi face o cursa prudenta si voi incerca sa adun cat mai multe puncte in lupta pentru tilu.”