Loeb isi consolideaza pozitia si Novikov se dezlantuie in a doua zi a Raliului Monte Carlo

Disputat pe o suprafata predominant acoperita cu zapada, a doua zi a Raliului Monte Carlo, ii are ca protagonisti pe Sebastien Loeb si Daniel Elena, care si-au marit avantajul in clasamentul general. Dupa ce a dominat prima zi a raliului, Loeb si-a continuat parcursul bun pe probele speciale din Ardeche si Haute-Loire. Conditiile meteorologice au facut alegerea pneurilor mult mai usoara, toate echipajele Citroen optand pentru pneurile cu cuie.

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013

Chiar daca a plecat primul pe probele speciale, acest lucru a reprezentat un real handicap pentru omul de neoprit – Loeb, francezul avand sa se confrunte cu zapada proaspat depusa. Campionul in exercitiu, a declarat: Este un lucru mai mult sau mai putin important, dar suntem constant pusi in situatia sa curatam zapada de pe probele speciale”. Acesta continua: “Proba cea mai dificila a fost Saint Bonnet le Froid. Ningea si nu am avut nicio aderenta, puteam sa iesim in decor oricand.

 

Dani Sordo si Carlos del Barrio si-au continuat evolutia buna si termina ziua pe locul al treilea, in spatele francezului Sebastien Ogier. Spaniolul a reusit sa se adapteze la conditiile meteorologice, trecand cu succes de Mikko Hirvonen si rezistand totodata atacurilor unui Novikov dezlantuit. Acesta declara: Nu sunt foarte bucuros, in special cand stiu ca sunt doi piloti in fata mea, la o distanta destul de mare. Totusi a fost o zi buna, am fost rapizi si nu am facut nicio greseala“.

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013

In schimb, Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen au avut o zi dificila cu DS3 WRT, acestia reusind, doar al cincilea timp la general. Mikko Hirvonen a declarat: “cel mai dificil este sa profit de aderenta pe zonele de franare. Sunt constient ca pierd timp, iar acest lucru ma face sa fortez si mai mult, dar atunci cand o fac devin mai prudent. Nu-mi place deloc aceasta vreme. Am incercat sa fortez in unele zone insa era sa iesim in decor si ne-am temperat.

Rally Monte Carlo 2013

In tabara celor de la Volkswagen, Sebastien Ogier isi mentine pozitia buna obtinuta in prima zi, reusind sa termine la Alboussier pe locul al doilea in clasamentul general. Francezul reuseste sa castige in a doua zi, prima proba speciala, marind  astfel sperantele la o clasare pe podium la finele acestui raliu.

 

Sebastien Ogier s-a aratat incantat de rezultatul obtinut, dar ramane in continuare prudent in declaratii. Acesta a afirmat: Am avut parte de conditii si mai dificile decat in ziua precedenta, faptul ca am castigat prima proba speciala, pe o vreme atat de urata este o surpriza binevenita”. Francezul adauga: “Pana acum am avut o evolutie buna, dar pana duminica sper sa fie si mai bine, inca nu ma pot pronunta cat de competitivi suntem cu Polo R WRC. Am sa astept pana la Raliul Portugaliei si atunci vom vedea“.

Rally Monte Carlo 2013

Pentru al doilea pilot Volkswagen, Jari Matti Latvala, ziua a doua a legendarului raliu, nu a fost atat de buna, finlandezul confruntandu-se cu o pana, precum si cateva setari mai putin inspirate. Astfel Latvala, termina a doua zi cu Polo R WRC, doar pe pozitia a sasea. Acesta concluziona: Am incercat o alta setare, mai moale, iar acest lucru nu a fost benefic pentru manevrabilitatea masinii. Din pacate am avut parte si de o pana pe prima proba speciala a acestei zile, am lovit o piatra si am calat motorul. Am pierdut astfel destul de mult timp, iar acest lucru s-a vazut in clasament“.

Novikov Monte 2013

Ziua a treia debuteaza astazi in regiunea Valencia si se incheie la Monaco. Pilotii vor avea trei probe speciale de disputat, insemnand un total de 90 de km. Interesant de urmarit va fi batalia pentru locul al treilea dintre rusul Novikov si spaniolul Dani Sordo despartiti doar de 15.2 secunde.