Interviu cu Timo Glock: “Sunt pregatit pentru DTM”

Timo Glock, pilotul german in varsta de 30 de ani, este ultimul sosit in tabara BMW, acesta incheind lista pilotilor a constructorului bavarez pentru programul din DTM. Dupa cinci ani petrecuti in Formula 1, Timo face, incepand cu acest an, pasul in Campionatul German de Turisme. Dupa testul de la Valencia din urma cu doua saptamani, Timo a vorbit despre asteptarile sale din DTM.  

Timo Glock

Timo ce impresie ti-a lasat modelul BMW M3 DTM la Valencia?

 

Timo Glock: Pentru cineva ca mine care a pilotat multi ani monoposturi, evident ca a fost foarte diferita senzatia pe care ti-o da o masina cu acoperis deasupra capului. Din fericire BMW M3 DTM a facut ca adaptarea mea sa fie una usoara, lucru pe care il pot spune si despre membrii echipei BMW Motorsport care m-au primit cu bratele deschise. Testul a fost un start bun insa trebuie sa muncesc mult pentru a impinge masina la limita.  

 

Ai petrecut mult timp pilotand in F1, care este sursa ta de motivatie pentru DTM?

 

TG: Nu a fost mereu usor in ultimii trei ani petrecuti in F1 si permanent priveam la concurentii mai slabi care insa aveau un material mai bun de concurs. Mereu imi doresc sa fiu in batalia pentru podium si sa obtin rezultate bune. Aceasta dorinta a devenit mai intensa in iarna aceasta. Acum este momentul potrivit pentru o schimbare. De-abia astept DTM. 

 

Ce face DTM atat de atractiv?

 

TG: Fiecare calificare si fiecare cursa se reduce la cateva miimi de secunda. Aceasi situatie o intalnim si intre echipele de top din F1. Coechipierul meu era pentru mine singurul meu punct de referinta, acum voi intra pe un teren de competitie mult mai echilibrat si presiunea va fi mai mare. Stiu ca pilotii din F1 rareori au putut sa aiba un impact in DTM. Eu vreau sa demonstrez ca sunt diferit si sa ajung la un moment dat sa ma lupt pentru victorie. Cu siguranta motivatia nu imi lipseste.   

 

Ce obiective ti-ai propus pentru acest sezon de debut in DTM?

 

TG: Chiar daca initial am foarte multe de invatat, normal ca imi doresc sa termin in puncte si pe cat posibil sa ma bat pentru podium. Augusto Farfus a aratat anul trecut ce se poate realiza de catre un incepator in DTM. Acest lucru ma motiveaza si pe mine sa obtin cele mai bune rezultate posibile pentru BMW.