Salamul prafuit de Sibiu

Pana acum ceva vreme, Sibiul era recunoscut pentru celebrul salam cu acelasi nume. S-au investit multi bani in renovarea centrului istoric, iar tot demersul s-a finalizat prin devenirea orasului Capitala Culturala in 2007. De vreo sapte ani incoace, Sibiul este renumit in randurile fanilor de raliuri pentru Rally  Show-ul care incheie sezonul, o competitie asemanata cu celebra “Race of Champions”, in principal datorita faptului ca in groapa pot evolua doua masini in paralel cu startul din acelasi loc.

 

O coincidenta simpatica este si faptul ca celebrul salam de Sibiu a fost inventat de un …italian, Filippo Dozzi, venit in Romania in jurul anului 1885. Asa cum acesta a venit in tara noastra pentru a-si desfasura afacerile, culminand cu infiintarea la Sinaia a fabricii ”  Intreprinderea Individuala Filippo Dozzi” , asa a venit si Marco Tempestini care a pus bazele uneia dintre cele mai mari echipe, Napoca Rally Academy, care sustine de ceva vreme multi dintre tinerii piloti ai…Romaniei. 

 

Printre ei se afla si fiul sau, Simone, pe care cu siguranta multi il invidiaza. El a reusit in acest an sa devina campion national la Slalom Paralel, in ciuda faptului ca are doar 17 ani si nu poseda permis de conducere! Editia din 2011 a Rally Showului de la Sibiu a fost “onorata” cu prezenta lui Fracois Delecour aflat deja la cea de-a doua prezenta in Romania in acest an, dupa Raliul Sibiului, care s-a desfasurat in luna iulie, unde acesta a participat pe un automobil Dacia Logan.  

 

Se pare ca vegetarianul Francois detesta salamul de Sibiu, preferand branza frantuzeasca recunoscuta pentru stiti voi ce. “ Si daca tot veni vorba de Delecour, nu pot decat sa-l trec la capitolul deceptia etapei. Mi-a fost dat sa cunosc campioni precum Philippe Bugalski, Simon Jean Joseph sau Tapio Laukanen. Langa BUG chiar am fost aproape la Napoca Rally Show in 2007. Ei bine, am vazut altceva, opusul aerului de superioritate afisat de Delecour. Iar cele 2 starturi anticipate, urmate de contestatii vehemente nu-i aduc cinste unui Campion, ci e mai degraba pretabil pentru un pilot frustrat.scrie pe blogul sau Alex Filip, castigatorul claselor 5&6 de la editia din acest sezon al Rally Show-ului de la Sibiu.

 

Alex Filip alaturi de Alina Puscas, interpreta principala din serialul Narcisa Salbatica

 

Concret ce s-a intamplat in groapa de la Sibiu ne explica Marco, elegant si mult mai bine decat am putea-o face noi, tot prin intermediul blogului sau :

 

” Toti cei ca au fost acolo…au vazut ce sa intamplat: a furat startul, dar pentru el s-a facut exceptie….Saracul de el, nu are experienta…A stat in soare 5 minute ( la 4/5 grade…) sa il asteapte pe Vlad, care trebuia sa repare masina, stricata de concurentul cu care o impartea…si sa deconcentrat…! Asa dupa interventia lui G.G. si cine s-a a ocupat de prezenta lui Delecour in Romania (si probabil de “operatiune” Visit Bucharest) organizatorul, in numele sanselor egale…a creat o mansa suplementara…

  

Dar cei ce nu au fost acolo, nu stiu de ce… Ei bine, pentru ca “mare vedeta” nu era calificata in semifinalele…dupa eroarea lui de la start, trei  Citroen-uri C2 Max…erau acolo..in locul lui ! Cum sa poate ca un C2…si Max…sa bata un R3…dl. Hanganu…? Mai mult unul din cei trei era si un copil de 17 ani… (din “pacate” copilul meu!)

 

Vice campion mondial…pilot de uzina Renault Romania, la acest eveniment, primeste o mansa in plus…Toata lumea stie ca cu fiecare mansa/trecere, daca nu gresesti, scazi de la 5 zecimi..la 2 secunde…

 

Si astfel, total inafara oricarui regulament, Delecour s-a calificat, cu greu, de pe locul 4…in locul lui Simone…

 

Simone si Marco Tempestini

 

Din fericire pentru FRAS acest eveniment nu a facut parte din vreun calendar oficial…poate nu ar strica o schimbare in acest sens pentru sezoanele urmatoare. La fel, eu personal consider ca farmecul acestui Rally Show a disparut. Toti cei care iau startul aici uita denumirea competitiei si se arunca orbeste in dueluri care mai mereu se incheie pe plafon. Anul trecut Porcisteanu, anul asta Titi Aur, care nu s-a multumit cu avarierea masinii sale ci a “julit-o” foarte serios si pe a lui Bogdan Marisca. Acelasi Bogdan care in 2010 i-o imprumuta lui Porcisteanu…Probabil Titi Aur era usor nervos dupa ce vineri seara a aflat ca tocmai  a fost egalat la numarul de titluri de un oarecare Sebastien Loeb!

 

Ar fi interesant de gasit o solutie pentru acest Rally Show, in special pentru ultima parte a denumirii sale. Sunt curios cum ar evolua toti pilotii intr-un format si mai asemanator cu cel din Race of Champions, adica pe acelasi masini.

 

Noua nu ne mai ramane nimic de zis, decat rusinica Francois – succes Simone! 

One thought on “Salamul prafuit de Sibiu”

  1. Adevarul intotdeauna este undeva la mijloc!!!! Hai sa vedem si partea cealalta….organizatorului i s-a cerut aprobarea de a efectua o mansa suplimentara!!! si a aprobat-o!!…..cronometrul dubios de start….( cati dintre piloti au luat startul la culoarea verde–si cati la secunda 00?? )(stie cineva ce timp de start a avut, ce timp de reactie!??, nu pentru ca majoritatea stim cum se procedeaza acolo la start) ,regulamentul era prevazut cu descalificare pentru concurentul care nu se prezinta la start!!!??, parerea mea personala , Cosma conf regulamentului trebuia descalificat, Simone trebuia sa ramana in locul lui….iar despre Delecour, probabil ca nici nu stie ca un copil supertalentat a ramas pe dinafara….iar despre restul discutiilor…Intarata-i Doamne ca si mie imi place!!!!

Comments are closed.