Dan Gîrtofan: „Vrem victoria la Sibiu”

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu se pregătește să dea piept cu cea mai dificilă etapă din  Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011, Raliul Sibiului (programat vineri și sâmbătă), care contează ca și rundă a 5-a a sezonului și care face trecerea de la asfalt la macadam. După o lungă pauză, datorată și anulării Raliului Argeșului, Giri și Miță se pregătesc  să atace cu toată încrederea etapa sibiană, mai ales că de acum orice rezultat contează: un succes te poate urca în clasament, iar un abandon sau o comportare mai slabă te poate face să îți diminuezi mult șansele la primele locuri. 

Este un raliu foarte greu, în care cred că fiabilitatea va juca iarăși un rol foarte important. Știi cum e vorba aceea «dacă te ține fierul, atunci poți face un rezultat bun». Nu am câștigat niciodată la Sibiu, dar poate avem o șansă anul acesta. Oricum, noi vom merge la victorie”, a spus Dan Gîrtofan, care a făcut și o scurtă descriere a traseului după ce a efectuat sesiunea de recunoașteri: Dobârca este o probă foarte frumoasă. La fel, suntem mulțumiți de superspecială, iar în ceea ce privește proba Călugărul, este una frumoasă, dar ne încurcă un pic porțiunea de asfalt. Din cei 10 km ai probei, 6,5 sunt de asfalt și va trebui să avem grijă să protejăm cauciucurile pe acea porțiune. Crinți este mai dificilă ca și terasament, e un pic mai denivelată, iar Șanta, la prima trecere arăta destul de bine. Sperăm să reziste așa”.

 

Giri a mai precizat că am făcut câțiva kilometri buni de teste pentru a ne pregăti pentru Sibiu, mașina merge foarte bine și sperăm la o victorie”.

 

Dan Gîrtofan și Miță Lăzărescu țin să adreseze mulțumiri partenerului principal, Alexandrion Grup România, dar și partenerilor Mobil 1 prin Lubexpert România, BKP, Aro Palace, www.prorallyperformance.ro, www.bursacamerehotel.ro și www.bursabileteavion.ro.

 

Bogdan Popescu

Credit foto : simcat.ro