Raliul Aradului 2011 a fost lansat oficial

Raliul Aradului 2011, etapa a sasea a Campionatului National de Raliuri Dunlop, competiţie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a fost „lansat la apa” cu ocazia conferintei de presa la care au participat organizatorii din Romania si Ungaria, reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si sponsori.

 

Inceputul unui parteneriat lung si fructuos

 

Mihai Leu, organizatorul Raliului Aradului a inceput prin a-i multumi lui Ciprian Suarasan, omul fara de care cursa de la Arad poate ca nici nu ar fi existat in campionat, apoi a precizat: „Dupa ce anul trecut am inceput proiectul, acum avem satisfactia sa vedem ca totul a fost pus pe roti. Avem o competitie comuna, romano-maghiara, si acest lucru nu poate fi decat benefic pentru automobilismul din cele doua tari. Mai mult, acesta competitie deschide multiple posibilitati de colaborare in contionuare. Ii multumesc lui Mark Adamovics pentru buna colaborare si sunt convins ca acesta este doar inceputul unui parteneriat fructos, de lunga durata”. La raliul de la Arad vor veni Doina Melinte, presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport, precum si Istvan Kovacs, fost campion mondial si olimpic la box.

 

Organizarea este perfecta la Arad

 

Mark Adamovits, organizatorul etapei maghiare de la Arad, a fost anul trecut invitat, iar acum este oficial al cursei. „Acum, sunt oficial la Raliul Aradului, dar pot spune ca ma simt ca un musafir. Am gasit aici o echipa organizatorica de profesionisti si multe nu mi-au mai ramas de facut. Totul este super din punct de vedere organizatoric. Despre concurenti, ce sa spun? Unii dintre ei, putini la numar, stiau ce inseamna Aradul, dar cei mai multi habar nu au unde merg. Am vorbit cu ei dupa recunoasteri si mi-au spus ca sunt incantati de probele  speciale”, a punctat Mark Adamovics.

 

Totul pentru un eveniment reusit

 

Ciprian Suarasan, sufletul cursei de la Arad, este multumit de munca sa si de rezultatele inregistrate. „Le multumesc celor de la Consiliul Judetean, care, in judet, au transformat drumuri comunale in drumuri judetene. Le multumesc si celor doi orgnizatori Mihai Leu si Mark Adamovics, fara de care acest raliu nu ar fi fost posibil. Acum, suntem cu ochii pe concurenti si sper sa fie un eveniment sportiv de calitate”, a afirmat Ciprian Suarasan.

 

Sprijinul Municipalitatii este vital

 

Poate ca Raliul Aradului nu ar fi fost in calendarul automobilistic romanesc si nu ar fi ajuns la o asemenea amploare fara sprijinul Primariei Aradului. „Ne bucuram ca acest eveniment sportiv a adunat la un loc elita automobilismului din Romania si Ungaria”, a spus Bognar Levente, viceprimarul Aradului, care a fost completat de Bruno Bilinger, consilier local, presedintele Comisiei pentru Sport: „Si in acest an, Consiliul Local a prevazut in buget o suma substantiala pentru organizarea acestui eveniment sportiv, iar colegii nostri au votat acest lucru. Pe langa sprijinul financiar, Primaria Arad s-a implicat si logistic, pentru ca acest raliu merita tot sprijinul”.

 

Obiectiv indraznet

 

Cristian Dragan, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, are planuri mari cu acest raliu. „Este doar a treia editie a acestei curse automobilistice la Arad. Acest evenment a crescut in fiecare an si a ajuns sa aiba o anvergura internationala. Suntem pe un trend ascendent si vrem ca, peste cateva editii, acest raliu sa conteze pentru Campionatul Mondial. Acesta este obiectivul nostru”, a spus Cristian Dragan.

 

Doar inceputul a fost timid

 

Unul dintre sustinatorii importanti ai evenimentului este Kia Motors, iar Adrian Luca, reprezentantul sponsorului a remarcat dinamica acestei colaborari: „Am inceput parteneriatul anul trecut, timid, din prietenie. Acum, ne-am trezit implicati intr-un eveniment de amploare si trebuie sa tinem pasul”.

 

 

Raliul Aradului 2011 – parteneri

 

Raliul Aradului 2011, a 6-a etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri – Dunlop este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de Primaria si Consiliul Judetean Arad in calitate de parteneri oficiali. Partenerii principali ai cursei sunt Banca Comerciala Feroviara, KIA Motors, Dunlop, Jack Daniel’s Rally Team, LUKOIL, iar Selins, Atrium Center Arad, Galeria Real, PMA Invest, Elecom, VIK Power, Ocolul Silvic Nadas, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad, Hotel „Continental Forum” Arad, Hotel „Parc” Arad, Best Western Central Hotel Arad sunt parteneri ai organizatorilor in sustinerea evenimentului.

Lanson va oferi traditionala sampanie cuvenita invingatorilor si va asigura buna dispozitie la banchetul de la finalul raliului.

 

Parteneri media : PRO FM, Regional Vest TV, Arad On Line, Zile si Nopti, www.raliularadului.ro,  www.autorally.ro