Raliul Tara Barsei debuteaza la Bucuresti

  • Pentru cursa ce va avea loc pe 2-3 septembrie, la Bucuresti si Brasov, organizatorii au depus documentatia oficiala

Organizat in 2006 in stare de necesitate – pentru a compensa disparitia din calendarul acelui sezon a Raliului Bucurestiului – Raliul „Tara Barsei” Dunlop – Klar Professional a devenit deja o cursa ce nu poate lipsi din Campionatul National de Raliuri – Dunlop, competitia organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, ajungand deja a la 6-a editie. „Sincer, atunci nu ma gandeam ca vom ajunge sa avem o istorie in spate. «Tara Barsei» are deja 6 ani si sper ca traditia sa mearga mai departe”, a spus Bela Stoica, presedintele Auto Blic, organizatorul cursei.

 

Aproape la fel ca anul trecut

Fata de editia de anul trecut, se schimba doar locatia pentru Shakedown. Daca in editia precedenta shakedown-ul a fost eminamente mediatic, in acest an traseul de la Ciolpani le va permite pilotilor sa-si testeze bolizii pe un macadam asemanator celui pe care se va desfasura raliul. Etapa va fi inaugurata cu „Baneasa Rally Show”, superspeciala ce va avea loc in incinta Centrului Comercial cu acelasi nume din Bucuresti. „Pentru al doilea an, consecutiv, vom incepe raliul de la Bucuresti. Lumea raliurilor are nevoie de Bucuresti. Daca, dat fiind relieful nu putem organiza o etapa completa aici, macar sa oferim ceva din arta pilotajului sportiv publicului bucurestean, prin super speciala de deschidere ”, a afirmat Bela Stoica. Sambata, caravana masinilor de curse revine la Brasov, mai precis in triunghiul forestier Azuga – Sacele – Predeal, unde se va juca raliul.

 

Se asteapta o participare numeroasa

Avand in vedere ca Raliul „Tara Barsei” Dunlop – Klar Professional nu va puncta si in Campionatul Ungariei, cu siguranta ca nu ne vom bucura de prezenta la fel de numeroasa de la Arad, cand aproape 100 de echipaje s-au aliniat la linia de start. Dar, avand in vedere ca nu s-a decis niciun titlu inca si lupta este acerba pentru fiecare punct la fiecare clasa, in mod sigur ca la Brasov vor veni majoritatea echipajelor din Romania. Va fi un raliu extrem de spectaculos, cu probe speciale ce vor solicita din plin echipajele si mecanicii, iar punctele castigate aici vor cantari greu la final.

Multumim SEAT Romania

Seat Romania a fost, inca de la inceput, partenerul oficial al Raliului „Tara Barsei”, alaturi de GOODYEAR DUNLOP TIRES ROMANIA. Se poate spune, fara a gresi, ca daca, in 2006, SEAT nu ar fi fost alaturi de organizatori, acest raliu nici nu ar fi existat. Dupa cinci edititii in care a sprijinit raliul, compania SEAT a fost nevoita sa se retraga, speram ca doar pentru un an, din ipostaza de sustinator oficial. „Pentru tot ceea ce a facut pentru acest raliu doresc, sa-i multumesc public domnului Bogdan Militaru – director General SEAT Romania. Totodata, il asigur ca il astept, din nou, alaturi de noi la editia viitoare”, a precizat Bela Stoica.

 

Cu un ochi plangem, cu altul radem

Dovada ca Raliul „Tara Barsei” este un eveniment important in automobilismul sportiv romanesc este si faptul ca, in fiecare an, numarul sustinatorilor creste. „Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, cu atat mai mult cu cat in acest an, langa statornicul partener oficial GOODYEAR DUNLOP TIRES ROMANIA, a venit si compania Policolor prin brandul KLAR PROFESSIONAL, in calitate de partener oficial. Klar Professional sustine de 2 ani cupa monomarca Logan dar acum se implica si la nivel de partener oficial la o etapa de raliu din Romania. Si compania LUKOIL, in calitate de partener principal, va avea o implicare de anvergura in aceasta editie a Raliului „Tara Barsei”. De asemenea, salutam consecventa de care dau dovada companiile COLINA, DEMENTOR, Baneasa Shopping City, AXIS SECURITY, Hotel RAMADA si Magnolia Shopping Center in sustinerea raliului”, a spus organizatorul Raliului „Tara Barsei” Dunlop – Klar Professional.

 

Documente oficiale :


Regulament Particular

Plan Orar

Harta Generala

Harta Superspeciala

Schita Shakedown

 

 

Program

Vineri 2 septembrie

Shakedown – Ciolpani (jud Ilfov)

In intervalul  08.00- 13.00

 

Baneasa Rally Show – Bucuresti, Baneasa Shopping City

In intervalul12.00-15.00: recunoasterea traseului de catre participanti

In intervalul 15.00 – 16.30: curse demonstrative de motociclism viteza si superbike

In intervalul 17.00 – 22.00: Baneasa Rally Show – prima proba speciala a raliului

 

Sambata 3 septembrie

Probe speciala desfasurate in triunghiul forstier Azuga – Sacele – Predeal

In intervalul 09:00 – 20:00

Istoric Raliul „Tara Barsei”Dunlop – Klar Professional.

Castigatorii celor cinci editii ale raliului sunt:

2006: Claudiu David/Mihaela Beldie (Mitsubishi EVO 7)

2007: Dan Girtofan/Adrian Berghea (Subaru Impreza)

2008: Jarkko Miettinen/Mikko Lukka (Mitsubishi EVO 9)

2009: Jarkko Miettinen/Mikko Lukka (Mitsubishi EVO 9)

2010: Vali Porcisteanu/Dan Dobre (Mitsubishi EVO 9 )