Swift Sport Cup debuteaza in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 la etapa Delta Rally

Lansarea Swift Sport Cup va reprezenta una dintre cele mai importante noutati adusa de sezonul 2013 al Campionatului National de Raliuri. 

 

Modele marcii Suzuki au fost mereu definite de eficienta, oferind un echilibru perfect intre performanta si costuri. Pe acelasi principiu a fost conceputa si Cupa Suzuki, care va debuta anul acesta in calendarul Campionatului National de Raliuri dunlop (CNRD). Aceasta ofera pilotilor acreditati de FRAS (Federatia Romania de Automobilism Sportiv) posibilitatea de a participa in cadrul celei mai importante competitii automobilistice din Romania, dispunand de o masina cu specificatii dinamice considerate etalon in clasa sa, dar care necesita si un buget foarte abordabil de participare. Pretul de achizitie si intretinere a unui Suzuki Swift Sport modificat conform standardelor necesare inscrierii in campionat este estimat la circa 27.000 de euro.

 

Masinile participante in Cupa sunt supuse unor modificari specifice competitiei, care respecta toate standardele FRAS si FIA (Federatia Internationala de Automobilism), si vor fi inscrise in Clasa 9 a CNRD. Toate modelele vor fi echipate cu motorul de 1,6 litri si 136 CP, corespunzator grupei N. Pentru a asigura acelasi standard tehnic ridicat pentru fiecare masina din cupa si a oferi tuturor echipajelor sanse egale pentru clasarea cat mai buna in competitie, Suzuki Romania a autorizat un singur partener. Specialistii Wise Motorsport vor opera toate modificarile cerute de regulament.

 

Startul Swift Sport Cup va fi dat cu ocazia Delta Rally, etapa care va fi gazduita de judetul Tulcea in weekend-ul 31 mai – 1 iunie. Astfel, cupa se va desfasura in 7 dintre cele 9 etape din sezonul CNRD 2013. Iar echipajul Gioarsa Sebastian/Magdas Raluca a oferit deja confirmarea ca Swift Sport ofera sansa unor clasari competitive in campionat, prin ocuparea locului 4 la Clasa 9, dupa primele doua etape CNRD, de la Brasov si Lugoj.

Sebastian Gioarsa-Raluca Magdas - Timis 2013 - 75

Suzuki Romania s-a implicat constant in motorsportul romanesc, fie in calitate de partener, fie ca si organizator de competitii. Iar Swift Sport Cup este un proiect prin care promovam respectarea celor mai riguroase standarde de practicare a motorsportului, dar care ofera amatorilor de pilotaj sportiv participarea intr-o competitie cu sanse egale.” a declarat Alin Radu, directorul Suzuki Romania.

One thought on “Swift Sport Cup debuteaza in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 la etapa Delta Rally”

  1. Mai precis se pot implica mai serios in sustinerea pilotilor tineri de talent atat la CNR cat si in CNVC.

Comments are closed.