Podium european

Sibiu Rally reprezinta mai mult decat o competitie automobilistica, este un adevarat festival al raliurilor. Spectacolul este asigurat de caracterul intrecerii, una extrem de dura si solicitanta care constituie un adevarat examen pentru echipaje si masini, de suprafata mixta, dar si de probele de noapte care atrag, la un adevarat “Revelion al raliurilor” mii de oameni. In plus, incepand cu editia trecuta, competitia face parte din calendarul international, reprezentand un prilej pentru pilotii romani sa-si masoare fortele cu cele mai importante nume la nivel continental.

ALex Filip Sibiu

Alex. Filip si Bogdan Iancu au abordat Sibiu Rally din postura de lideri ai competitiei dedicate masinilor cu doua roti motrice si cum rezultatul obtinut aici era extrem de important pentru ierarhia finala a intrecerii interne, fiind multiplicat cu coeficientul doi, principalul obiectiv a fost obtinerea a cat mai multe puncte. „Probele lungi si casante te puteau transforma din concurent in spectator, motiv pentru care nu ne-am bazat pe sprint, ci pe anduranta. A fost decizia corecta si iata ca am reusit sa ajungem la final fara sa avem probleme de ordin tehnic si sa obtinem un rezultat bun, care ne permite sa ne continuam cursa catre obiectivul acestui sezon, apararea titlului de campioni la doua roti motrice”, spune Alex.Filip.

 

Alex si Bogdan s-au aflat la conducerea cursei in clasamentul 2WD pe parcursul a 10 dintre cele 13 probe speciale disputate si a obtinut, dupa parcurgerea a aproape 200 de km de proba speciala, pozitia secunda atat in clasamentul european, cat si in cel national, la o distanta de numai 2,9 secunde de invingator. “Raliul de la Sibiu nu se dezminte nici in acest an si a aratat ca cine ataca sau sprinteaza nu va reusi sa scape de probleme tehnice sau pene”, spune Bogdan Iancu, in timp ce Alex. Filip il completeaza: “Adversarul nostru principal, Sebi Barbu, a fortat pe final si a reusit sa ne depaseasca pe chiar ultima proba speciala. Il felicit pentru victoria pe deplin meritata, dupa cum trebuie sa remarc si evolutia tanarului Radu Badina, ocupantul locului 3. A avut o evolutie deosebita si a stiut sa duca la final o cursa grea in conditiile in in care se afla la doar cel de-al  5-lea raliu din cariera sa. In acelasi timp, felicit organizatorii pentru un eveniment foarte reusit care a fost urmarit de zeci de mii de spectatori, dar si de milioane de telespectatori, gratie difuzarii rezumatului pe Eurosport HD”. 

 

Sibiu Rally este acum istorie. Alex. Filip si Bogdan Iancu au demarat deja pregatirile pentru urmatoarea confruntare, Raliul Aradului, etapa cu coeficient 1,2 care va avea loc pe 24-25 august “Este o cursa cu un traseu care ne place si pe care speram sa obtinem inca un rezultat bun”, a incheiat Alex.Filip.