Bacau Rally Team obtine doua podiumuri importante la Sibiu

Bacau Rally Team a abordat in efectiv complet Raliul Sibiului, etapa care a tinut pentru al doilea an consecutiv capul de afis al competitiilor automobilistice din Romania. Inscrisa in premiera in Campionatul European de Raliuri, etapa sibiana care s-a desfasurat in acest weekend este recunoscuta pentru duritatea probelor speciale si a oferit ocazia echipajelor BRT sa-si masoare fortele cu cele ale rivalilor straini.

 

Adrian Raspopa l-a avut din nou alaturi pe Catalin Grigoriu pe scaunul din dreapta dupa o etapa de absenta, cei doi pregatindu-se foarte bine pentru acest raliu deosebit. “Am avut un inceput de raliu asa cum ne asteptam si chiar pe a doua proba, Crinti, pe o portiune de drum in linie dreapta, unde nu ar fi trebuit sa se intample nimic, am facut o pana si am fost obligati sa ne oprim sa o schimbam. Am pierdut aproximativ 2,5 minute la care s-au adaugat alte 3 minute datorita faptului ca am continuat proba in praful lui Horatiu Savu care a trecut in fata noastra exact cand ne strangeam in centuri.spunea Adrian Raspopa la finalul primei zile pe care o incheia pe locul 8 in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice din Campionatul European de Raliuri.

foto: Bogdan Tintaru
foto: Bogdan Tintaru

Ne-am motivat foarte bine pentru sambata cand am decis sa fortam peste tot. Am castigat toate probele din cea de-a doua zi si la un moment ajunsesem pe locul 4. Desi nu credeam ca o sa spun asta vreodata, imi pare rau ca ultima parcurgere a specialelei Santa Max   s-a anulat pentru ca noi consideram ca acolo am fi putut recupera minutul care ne despartea de victorie, asa cum se poate observa din timpii de la prima trecere. Din punct de vedere al rezultatului, Raliul Sibiului a fost o etapa frustranta insa din punct de vedere al evolutiei pe probe, suntem foarte multumiti iar contracandidatii nostri ne cunosc cu adevarat valoareaa mai adaugat Raspopa, care impreuna cu Catalin Grigoriu a castigat 7 probe speciale din 13 desfasurate si s-a clasat pe locul patru la 2 Roti Motrice in Campionatul European de Raliuri cat si in intrecerea nationala.

 

Rares Tomita si-a dorit cu ardoare sa obtina un rezultat cat mai bun in etapa sa de casa, mai ales ca aceasta a avut un coeficient dublu gratie numarului mare de kilometri de proba speciala. “Niciodata nu am fost ocolit de probleme acasa la Sibiu. De data aceasta am reusit sa castigam, chiar daca este probabil cea mai scumpa victorie din cele obtinute pana acum. Datorita pozitiei la start si a probelor speciale dure am reusit sa distrugem destul de multe piese la masina. Doar pe durata etapei am schimbat doua cardane, trei brate si cateva jante. Sper sa putem sa continuam si la restul etapelor din Campionatul National de Raliuri ramase de disputat anul acestaa declarat Rares Tomita care alaturi de copilotul sau Levente Csegzy s-au impus la clasa 3 si s-au clasat pe locul secund in intrecerea rezervata juniorilor din Campionatul National de Raliuri.

 

Chiar daca Dan Girtofan si Adrian Berghea isi propusesera sa abordeze Raliul Sibiului cu precautie, cei doi s-au numarat printre victimele facute de macadamul extrem de dur, abandonand la prima parcurgere a specialei Gatu Berbecului. “Sunt foarte mahnit de modul in care am incheiat cea mai importanta etapa din campionat. Pregatisem masina foarte bine pentru Sibiu, speram la un podium insa nu l-am obtinut. La 8 kilometri de la startul probei nr.9, o brida dintre amortizor si fuzeta s-a rupt si ne-a obligat sa ne oprim. Imi pare rau mai ales pentru faptul ca pana atunci avusesem un ritm foarte bun! a declarat Dan Girtofan care se afla pe locul patru al clasamentului general la momentul abandonului.

 

Bogdan Samoila si Florin Cojocaru au fost obligati sa abandoneze la a doua parcurgere a specialei Crinti din cauza spargerii cutiei de viteze a Daciei Logan pe care concureaza. “Strategia mea si a lui Florin a fost sa abordam cu prudenta probele de la Sibiu intrucat stiam cat de dure si selective sunt acestea. Din pacate, pentru a doua oara in acest sezon, cutia de viteze ne-a tradat si am fost nevoiti sa abandonam pe aceasi proba pe care Adi si Catalin au pierdut minute pretioase la prima parcurgere a acesteia.a spus si Bogdan Samoila.

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Dinamic 92 Distribution, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton.