Echipajele Napoca Rally Academy ajung pe teren familiar

  • Doua zile de spectacol pe probele din Timis Rally
  • Toate echipajele Napoca Rally Academy vor sa faca un pas inainte in clasament
  • 111,23 km impartiti in 15 probe speciale

 

Dupa zapada si gheata imprevizibile de la Brasov, echipajele Napoca Rally Academy ajung pe teren familiar. La sfarsitul saptamanii, pe 12 si 13 aprilie, este programat Timis Rally, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

bogdan marisca - sebastian itu

111,23 km impartiti in 15 probe speciale pe asfalt din care noua diferite. Aceasta este pe scurt a doua etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. In prima zi a Timis Rally, vineri 12 aprilie, sunt programate 8 probe speciale: Crivina, cate doua treceri pe probele Nadrag, Firdea Lac, Poganesti si o super speciala la Lugoj, iar sambata celelalte 7 cu doua treceri pe specialele Juresti, Surduc, Hauzesti, si o super speciala in Timisoara. „Este un raliu in care nu-ti poti permite sa gresesti. Probele speciale sunt foarte scurte si sigur nu se poate recupera timpul pierdut”, a descris Sebastian Itu, copilotul lui Bogdan Marisca, etapa a doua a sezonului.

 

Dupa iesirea in decor de la Brasov, Marco Tempestini si Dorin Pulpea nu-si mai pot permite un alt pas gresit in etapa de la Timisoara tinand cont ca obiectivul lor este sa termine pe podium in clasamentul general la finalul sezonului 2013. „Din ce am vazut la Brasov, cred ca sezonul acesta va fi si mai disputat decat cel de anul trecut. Nu ne mai putem permite inca o etapa fara puncte si daca la Brasov juniorii si Daniel Ungur au adus puncte importante, sper ca acum sa contribuim si noi la succesul echipei Napoca Rally Academy. Timisoara este un raliu foarte particular: murdar, cu speciale denivelate si rapid. Nu este etapa noastra preferata, dar atunci cand nu am avut probleme am avut timpi si clasari bune aici. Desigur si vremea va juca un rol important si cred ca lupta se va da pe zecimi de secunda pana la ultima proba”, a spus Marco Tempestini, care va lua startul cu modelul Skoda Fabia S2000

marco tempestini - dorin pulpea

Tot fara puncte de la Brasov a plecat si echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu. Pentru noi sezonul incepe la Timisoara, dupa un raliu la Brasov unde nu am obtinut nimic, dar din fericire nici nu am stricat mare lucru. Trebuie sa obtinem cat mai multe puncte atat noi, cat si in clasamentul pe echipe. Va fi un raliu strans, cu probe speciale inselatoare, murdare si denivelate si cu viteze medii ridicate, ceea ce va face dificila gasirea ritmului corect. Speram sa fie cat mai multi fani pe probe, mai ales la super specialele din Lugoj si Timisoara”, a spus si Bogdan Marisca.

 

In etapa de la Brasov, prima din sezonul 2013, echipajele Simone Tempestini/ Sergiu Itu, Daniel Ungur/Toni Avram si Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu au reusit sa aduca Napoca Rally Academy pe pozitia a treia in clasamentul pe echipe. La Timisoara toti vor sa mai faca un pas inainte.

simone tempestini - sergiu itu

Simone Tempestini si Sergiu Itu, locul 1 la juniori si 5 la general, vor participa pentru prima oara in aceasta formula in etapa de la Timisoara. „Este inca un raliu in care trebuie sa gestionam inteligent resursele pe care le avem. Sunt convins ca pneurile DMACK vor fi un avantaj pentru noi in lupta pentru puncte si cred ca evolutia noastra creste cu fiecare kilometru parcurs. Inca avem nevoie de experienta pentru a ne atinge planurile. Si la Timisoara, la fel ca la fiecare cursa, ne vom adopta strategia in functie de ceea ce se intampla in cursa si obiectivul nostru este sa adunam cat mai multe puncte posibil”, a spus Simone Tempestini. 

 

Dupa performanta de la Brasov, pentru Daniel Ungur si Toni Avram singurul pas inainte este inca o victorie la clasa 11. „Am avut ceva emotii la prima etapa, dar aici speram ca totul sa functioneze perfect. Ne-am propus sa facem spectacol pe cele doua super speciale, unde asteptam cat mai multi spectatori, si, desigur, sa aducem maximum de puncte pentru echipa”, a spus Daniel Ungur.

daniel ungur - toni avram

Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu vor debuta luna aceasta in Campionatul European de Raliuri, dar inainte trebuie sa treaca testul pe asfalt de la Timisoara. Cum lupta din cadrul Cupei Dacia este extrem de disputata, misiunea lor nu va fi deloc una usoara mai ales ca anul trecut etapa de aici s-a terminat cu o iesire in decor. „Nu am amintiri placute legate de aceasta etapa, dar nu ma gandesc decat la viitor. Este un sezon lung si vrem sa adunam maximum de puncte la fiecare etapa in Cupa Dacia si la clasa 9 si sper ca la finalul anului sa ne bucuram de titlul de campioni”, a spus Florinel Tincescu.

florinel tincescu - iulian nicolaescu

Pentru noi urmeaza o perioada extrem de interesanta si de solicitanta in acelasi timp. Dupa aceasta cursa s-a confirmat prezenta noastra in Campionatul European, unde vom lua startul tot cu Dacia Logan, De abia astept sa parcurgem primii kilometri de proba speciala in afara Romaniei”, a spus si Iulian Nicolaescu, copilotul echipajului.