KOE drift Mariapocs – Interviu Sorin “HAI”

Iubitorii driftului au fost cu ochii saptamana trecuta pe vecinii nostrii din Ungaria la Mariapocs unde a avut loc cea de-a patra etapa din campionatul King of Europe Drift. Romania a fost si de aceasta data reprezentata de co-nationalii nostrii Calin, Ciuli, Dobre, Marius KNS, Razvan LKN, Gabi Onofrei si Sorin Ene “HAI-u” care a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari dupa evenimentul desfasurat in Ungaria.

Motorsportnews: Ai reusit sa te aliniezi la cea de-a patra etapa din KOE drift de la Mariapocs, marcand astfel un an de cand ti-ai facut debutul in competitiile internationale. Cum ai reusit sa ajungi pentru ca inainte cu o zi inca nu stiai daca vei reusi sa ajungi sau nu?

HAI: Salutari  tuturor si bine v-am regasit.

Asa este, prezenta mea la startul etapei KOE din Ungaria-Mariapocs era incerta cu cateva zile inaintea inceperii, dar cu ajutorul sponsorilor mei EXELIXIS, ANVELOPESIJANTE.RO, DENTAL-MED, REPSOL si bineinteles TATAL MEU, am reusit sa ma aliniez la startul aceastei etape, care beneficiaza de o locatie si un traseu extraordinar.

Motorsportnews: In acest an ai participat cu o noua masina fata de anul trecut s-a simtit in evolutia ta acest lucru?

HAI: Vreau sa va spun ca fata de anul trecut cand pe circuit erau in proportie de 90% numai BMW-uri, anul acesta am ramas placut surprins sa vad ca au aparut foarte multe masini japoneze foarte bine pregatite.

Cu privire la evolutia mea, pe acelasi circuit cu alta masina pot spune ca a fost prima oara cand am fost sigur pe mine ca ma calific, am simtit ca am mers bine.

Motorsportnews: Te-ai calificat in primii 32 si urma sa iei startul ziua urmatoare in concurs, ce s-a intamplat deoarece ai fost descalificat dupa prezentarea masinilor si pilotilor calificati?

HAI: Am facut greseala vietii mele de cand particip in asemene competitii, lipsa de experienta si de profesionalism (trebuie sa recunosc pentru ca sunt un tip sincer) si-au spus cuvantul. La parada masinilor pe circuit,unde sigurul lucru pe care NU trebuia sa-l faci era burnout, eu l-am facut. Mi-am pierdut mintile, capul – faceam pe pista undeva un mic demo, cand in tribuna zaresc buni prieteni de-ai mei si colegi de serviciu alaturi de alti romani veniti sa ne incurajeze, plus ca baietii de la XPROVIDE erau cu camerele pe mine – atat mi-a trebuit am dat un burn si am iesit din masina sa salut publicul, lucru ce a atras descalificarea mea din competitie.

Mi-e rusine de ceea ce am facut, de mine, de faptul ca nu mi-a ramas intiparit in cap de a NU face ceva, nu vreti sa stiti cum m-am simtit atunci, chiar si acum cand ma gandesc la  ceea ce am facut….. dar asta e, nu pot da timpul inapoi.

Motorsportnews: Cum a fost acest weekend pentru tine de la Mariapocs per ansamblu, evolutia ta, cum s-a comportat masina, cum a fost organizarea, publicul etc?

HAI: Nu am obtinut un loc bun in calificari (lupta a fost foarte stransa si clipping points-urile greu de abordat, ca atare ca multi drifteri valorosi nu s-au calificat – Nikolett Szanto alias Nerom3 si multi altii), dar am fost multumit ca m-am calificat,au fost in jur de 53 de masini daca nu gresesc,din care trebuiau sa ramana doar 32,printre  care am fost si eu.

Masina in urma interventiei si modificarilor facute de unul din sponsorii mei – EXELIXIS, a mers in primele 2 zile super, super bine, bomba cum spunem noi, si exact cum m-am asteptat circuitul acesta care este unul si de viteza a venit ca o manusa pentru ea, eram ferm convins ca se va descurca cum trebuie.

In ultimele 2 chiar zilele de competitie,calificari si finale,am inceput sa am ceva probleme in sensul ca de la 5500 rpm pana la 7500 rpm  motorul avea o intrerupere ca si cum nu s-ar fi alimentat ceaa ce facea ca evolutia mea sa devina mai slaba, era exact portiunea de turatie cu putere de care mereu aveam nevoie, dar chiar si asa am reusit sa ma calific.

Motorsportnews: Ce urmeaza acum in programul tau competitional?

HAI: Urmeaza etapa din Slovacia, unde cred ca voi lua startul si mai ales imi doresc sa paticip, pentru ca este pentru prima data cand in Slovacia se organizeaza o etapa KOE Drift.

Motorsportnews: Cateva cuvinte in incheiere?

HAI: In primul rand vreau sa-mi cer iertatre pentru ceea ce am facut, pentru greseala comisa in Ungaria acum si ca am dezamagit unii oameni, care se asteptau la mai mult de la mine, vreau sa le multumesc sponsorilor mei fara ajutorul carora prezenta mea nu era posibila la acesta etapa si chiar in Slovacia, va multumesc voua pentru ca prin intermediul vostru pot comunica cu oameni carora le pasa de drift si motorsport in general si pentru ca imi da posibilitatea sa ma exprim si sa spun ce simt.

MULTUMESC DIN SUFLET SOTIEI MELE CARE A FOST ALATURI DE MINE INTOTDEAUNA CHIAR SI ACUM IN UNGARIA SI M-A SUSTINUT SI MA VA SUSTINE PANA LA CAPAT.

BAFTA…..

Credit FOTO: GABITOMESCU.ro

Mai multe despre Sorin “HAI” pe site-ul sau www.69hai.ro

httpv://www.youtube.com/watch?v=cDqP33r1FSI