Bob Bell este noul director tehnic al echipei MERCEDES GP Petronas

Bob Bell a fost numit noul director tehnic al echipei Mercedes GP Petronas si isi va prelua atributiile incepand cu 1 aprilie 2011. Bell isi va desfasura activitatea in principal in fabrica echipei din Brackley, unde se va ocupa de operatiunile tehnice ale echipei ce se ocupa de sasiurile masinilor. Numirea lui Bell pe functie il va degreva de sarcini pe Ross Brown care trebuia pana acum sa se imparta intre fabricile din Brackley si cea din Brixworth, locul unde se pregatesc motoarele de inalta performanta Mercedes-Benz.

Bob Bell si-a inceput cariera in motorsport ca inginer in aerodinamica in urma cu 30 de ani, lucrand pentru McLaren, Benetton si Jordan, ulterior devenind director tehnic adjunct la Renault in 2001. A fost promovat la scurt timp director tehnic in 2003 si a avut un rol decisiv la succesele inregistrate de echipa Renault in 2005 si 2006, anul trecut despartindu-se de Renault in octombrie.

Sunt incantat si totodata onorat sa ma alatur echipei de Formula 1 Mercedes GP Petronas ca director tehnic. Este un privilegiu sa fiu parte din acesta organizatie puternica si determinata, si sa contribui in viitor la istoria de invidiat a celor de la Mercedes-Benz in motorsport.” a declarat Bob Bell.

Norbert Haug vicepresedinte Mercedes-Benz Motorsport a concluzionat: “Mercedes-Benz este pe deplin dedicat sa furnizeze programului din F1 cu personal si resurse complete astfel incat sa concuram la cel mai inalt nivel in acest sport. Recordurile pe circuit ale lui Bob vorbesc pentru el si stiu ca va fi un sprijin imoprtant al echipei noastre.”