ULTIMA SESIUNE DE TESTE DIN EUROPA PENTRU PIRELLI

Pirelli continuă pregătirea pentru sezonul 2011 din Formula 1 pe parcursul unei sesiuni de teste de patru zile, programată în perioada 18 – 21 februarie pe Circuit de Catalunya, în Spania.

Toate cele 12 echipe înscrise în acest sezon din Campionatul Mondial de Formula 1 vor participa la această  sesiune, aceasta fiind şi ultima oportunitate de a face teste pe un circuit din Europa înaintea Marelui Premiu al Bahreinului, prima cursă din calendarul competitional, în luna martie.

Pirelli va aduce la Circuit de Catalunya  versiuni modificate ale pneurilor PZero  supersoft  şi soft, precum şi pneurile medium şi hard. Modificările la versiunile supersoft şi soft au fost făcute în urma informaţiilor adunate de inginerii Pirelli, dar şi a feedback-ului primit din partea echipelor după sesiunile anterioare de teste. Sesiunea de la Barcelona este ultima oportunitate pentru echipe de a testa toata gama de pneuri Pirelli de uscat – supersoft, soft, medium şi hard, deoarece, începand cu testele de după etapa din Bahrein vor fi disponibile doar compoziţiile selectate pentru fiecare Grand Prix în parte.

Spre deosebire de Jerez, Circuit de Catalunya, amplasat la nord de Barcelona, este un circuit activ în Formula 1 care găzduieşte, încă din 1991, Marele Premiu al Spaniei. Acesta este folosit foarte des şi pentru teste, datorită combinaţiei de viraje de toate tipurile –  rapide, lente şi de viteză medie,  locaţia fiind ideală pentru stabilirea setărilor monoposturilor de Formula 1.

Am adunat foarte multe informaţii de la toate echipele în urma testelor de la Jerez şi de atunci am fost foarte ocupaţi să le analizăm şi să vedem exact ce mai putem învăţa. Este interesant cum se schimba focusul în timpul  sesiunilor de teste: pe măsură ce echipele se obişnuiesc cu noile monoposturi, distanţele parcurse la o ieşire pe circuit devin din ce in ce mai lungi şi se simulează exact condiţiile de cursă. Pentru ultima sesiune de teste am adus şi evoluţii ale pneurilor supersoft şi soft, parte din strategia noastră de dezvoltare pentru acest sezon. Barcelona este un circuit familiar nouă şi, mai ales, echipelor din Formula 1, deci sunt foarte sigur că vom aduna foarte multe date interesante de aici. În plus, caracteristicile circuitului sunt deosebite de primele două pe care am testat luna aceasta, ceea ce permite fiecărei echipe să descopere comportamentul pneurilor noastre în circumstanţe complet diferite. Acest lucru este extrem de important, mai ales atunci cand vine vorba de stabilirea strategiilor de cursă”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli motorsport.

Sesiunea de teste de la Barcelona este programată in perioada 18 – 21 februarie.