Formula 1 se muta in China

Marele Premiu din China, a patra runda din sezonul 2010 isi va face debutul vineri, cu primele sesiuni de antrenamente, aceasta etapa find ultima aflata la mare distanta, Formula 1 mutandu-se in Europa, la Barcelona.

Marele Premiu din China si-a facut debutul in 2004, cand dupa un weekend dramatic, in care Rubens Barrichello reusea sa aduca victoria pentru Ferrari, Michael Schumcher care obtinuse al 7-lea titlu mondial cu o luna inainte, nu reusea sa se califice pe o pozitie buna, acesta iesind violent in décor.

Cat de mult se pot schimba lucrurile. Acum Schumacher revine ca pustiul intors la lupta, dar cu un monopost care nu pare a fi capabil a se lupta la victorii in F1.
Button va concura a 7-a oara in China, iar Barrichello se va lupta pentru o clasare in primii 10.

Cu toate ca nu este un circuit favorit printre piloti, circuitul din Shanghai este privit de experti ca find unul foarte solicitant pentru echipa decat pentru pilotii marelui circ.

Acest circuit va fi privit mereu ca find unul de o importanta majora in F1, acesta desfasurandu-se pana in sezonul 2009 printre ultimele etape in F1. In ciuda atmosferei reci, completata de vremea rece, circuitul a gazduit multe curse frumoase in ultimii 7 ani.

Marele Premiu din China care are o lungime de 5,5 km, circuit care poseda cea mai lunga linie dreapta din F1, poate oferi o cursa similara cu cea din Malaysia si luand in calcul evolutia pilotilor, s-ar putea sa avem acelasi clasament ca si in 2009. Daca vremea si evenimente neprevazute nu-si vor face aparitia, ne putem astepta la un nou podium pentru pilotii Red Bull.

Castigatorii Marelui Premiu din China:

2009 Sebastian Vettel, Red Bull-Renault
2008 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
2007 Kimi Räikkönen, Ferrari
2006 Michael Schumacher, Ferrari
2005 Fernando Alonso, Renault
2004 Rubens Barrichello, Ferrari

Ultimele pole-position-uri obtinute in China:

2009 Sebastian Vettel, Red Bull-Renault
2008 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
2007 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
2006 Fernando Alonso, Renault
2005 Fernando Alonso, Renault
2004 Rubens Barrichello, Ferrari