Lewis Hamilton la a treia victorie consecutiva

Lewis Hamilton a dominat Marele Premiu al Italiei si a obtinut a treia victorie consecutiva pentru McLaren din acest sezon. Hamilton a avut o strategie cu o singura oprire la boxe si s-a impus in fata lui Sergio Perez, plecat in cursa de pe pozitia a 12-a. Pilotul echipei Sauber a oprit tot o singura data la boxe, dar a avut o strategie diferita fata de cea a lui Hamilton.

 

La startul cursei temperatura ambientala a fost de 27 grade Celsius, iar temperatura asfaltului a fost de 39 grade Celsius, temperaturi putin mai ridicate decat cele inregistrate vineri si sambata. 

 

Hamilton, care a castigat cu un avans de patru secunde, a oprit pentru prima oara in turul 23 si a trecut de pe medium pe hard. Si cei de la Ferrari au avut o strategie cu o singura oprire. Fernando Alonso a parcurs in final 33 de tururi cu pneurile de compozitie hard si a terminat pe trei dupa ce a plecat in cursa de pe pozitia a zecea a grilei de start.

 

Cel mai bine clasat pilot care a avut o strategie cu doua opriri la standuri a fost Michael Schumacher. Pilotul de la Mercedes a terminat pe 6, fiind urmat de colegul sau Nico Rosberg care a avut aceeasi strategie: start cu pneuri de compozitie medium, dupa care s-a trecut pe pneuri hard la fiecare dintre cele doua opriri. Rosberg a stabilit cel mai bun timp pe tur cu cea mai dura compozitie nominalizata pentru aceasta cursa.

 

1

Lewis Hamilton

McLaren-Mercedes

1:19:41.221

2

Sergio Perez

Sauber-Ferrari

+4.3 secs

3

Fernando Alonso

Ferrari

+20.5 secs

4

Felipe Massa

Ferrari

+29.6 secs

5

Kimi Räikkönen

Lotus-Renault

+30.8 secs

6

Michael Schumacher

Mercedes

+31.2 secs

7

Nico Rosberg

Mercedes

+33.5 secs

8

Paul di Resta

Force India-Mercedes

+41.0 secs

9

Kamui Kobayashi

Sauber-Ferrari

+43.8 secs

10

Bruno Senna

Williams-Renault

+48.1 secs