Pneurile Pirelli pentru primele trei curse

Pirelli a nominalizat compozitiile slick-urilor pentru primele trei curse ale sezonului 2012 din Campionatul Mondial de Formula 1 care se vor desfasura pe circuitele din Australia, Malaezia si China.

 

Pentru cursele din Australia si China echipele vor avea la dispozitie pneurile P Zero Albe, de compozitie medium, si pneurile P Zero Galbene, de compozitie soft. Pentru etapa din Malaezia, Pirelli a nominalizat pneurile P Zero Argintii, de compozitie hard, si pneurile P Zero Albe (medium).

 

Asa cum a fost cazul si in sezonul 2011, Pirelli va nominaliza doua compozitii de uscat pentru fiecare cursa, din cele patru disponibile: P Zero Rosii supersoft, P Zero Galbene soft, P Zero Albe medium si P Zero Argintii hard, in functie de caracteristicile pneurilor, a circuitului si a conditiilor meteorologice prognozate pentru tara respectiva in perioada desfasurarii cursei.

 

Conform regulamentului, in conditii normale, fiecare echipa va avea la dispozitie, in fiecare weekend de cursa, sase seturi din compozitia mai dura si cate cinci seturi din compozitia mai moale. Pirelli va pune la dispozitia echipelor, la fiecare etapa, si cate patru seturi din pneurile Cinturato Verzi (intermediare) si trei seturi de pneuri Cinturato Albastre (de ploaie). La primele trei curse din sezonul 2012 cele mai mari sanse de ploaie sunt in Malaezia.

 

PNEURILE NOMINALIZATE PANA ACUM:

 

 

P Zero Rosii

P Zero Galbene

P Zero Albe

P Zero Argintii

Australia

 

Soft

Medium

 

Malaezia

 

 

Medium

Hard

China

 

Soft

Medium