Vettel in pole-position la Silverstone

Echipa Red Bull a avut parte de o sesiune de calificari perfecta la Silverstone, reusind primele 2 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu al Marii Britanii, prin Sebastian Vettel si Mark Webber. Vettel a oprit cronometrul la 1:29.615s, in timp ce coechipierul acestuia, Mark Webber a reusit un timp de 1:29.758s, pilotii echipei Red Bull, fiind singurii care au reusit sa coboare sub 1m si 30 de secunde.

Pilotul echipei Ferrari, Fernando Alonso a reusit al treilea timp, fiind urmat de Lewis Hamilton. Al 5-lea timp a fost realizat de Nico Rosberg, in timp ce coechipierul acestuia, germanul Michael Schumacher, a reusit doar al 10 lea timp, acesta petrecand foarte mult timp la boxe in a treia parte a calificarilor, datorita pneurilor moi, care nu puteau fi solicitate mai mult timp pe circuit.

De pe locurile 6 si 7 vor pleca Robert Kubica si Felipe Massa, in timp ce Rubens Barrichello si Pedro de la Rosa vor lua startul de locurile 8 si 9.

Marea surpriza a fost realizata de Jenson Button, favoritul local reusind doar al 14-lea timp pentru echipa Mclaren.

Mai jos puteti vedea grila de start in Marele Premiu al Marii Britanii:

[table id=62 /]

*V.Liuzzi a fost penalizat cu 5 pozitii pe grila de start dupa ce i-a taiat calea lui Nico Hulkenberg in timpul calificarilor. Astfel pilotul echipei Force India, va pleca de pe locul 20 in Marele Premiu al Marii Britanii.

Foto: flickr.com