Le Mans 24H: Peugeot conduce, Audi ramane cu o singura masina in cursa

Noaptea, asa cum era de asteptat, avea sa ne rezerve surprize neplacute, in special in ceea ce priveste echipa Audi. Dupa ce Allan McNish aflat la volanul masinii Audi cu numarul 3 avea sa paraseasca competitia in urma unui accident violent la nicio ora de la start, in jurul orei 2.00, a venit randul Audi-ului cu numarul 1 de concurs sa paraseasca competitia. Mike Rockenfeller, pilot in DTM, se afla la volanul Audi-ului R18, care imediat dupa curba Mulsanne a acrosat o masina de categorie inferioara, iesind in decor violent. Mike a scapat fara vatamari majore fiind tinut totusi in spital pe parcursul noptii pentru monitorizare.

Pentru cei de la Peugeot totul merge conform planului cele trei masini neintampinand nicio problema majora si spre deosebire de cei de la Audi, Peugeot inregistreaza un consum mai mic de carburant. Daca cel mai rapid tur de circuit il reusisera cei de la Audi, Sebastien Bourdais a reusit de dimineata cu modelul 908 sa le ia celor de la Audi si aceasta reusita.

 

La categoria LM P2 prototipul HPD cu numarul 42 al celor de la Strakka Racing, a abandonat lasand prototipul cu numarul 41 al celor de la Zytek Nissan Motorsport la conducere. Pe locul al doilea regasim prototipul Nissan Oreca Matmut cu numarul 48, iar locul trei este ocupat de Lola Coupe HPD cu numarul 33.

 

La categoria LM GT Pro lucrurile sunt foarte disputate. Dupa ce a condus aproape toata cursa Corvette-ul cu numarul 74 pilotat de Ian Magnussen a pierdut controlul pe virajul dinaintea intrarii la standuri, izbind violent Porsche-le cu numarul 77 lucru ce a dus din nou la aparitia safety-car-ului. Lupta se da intre Corvette si cei de la Ferrari pentru prima pozitie, urmati de BMW.