Deja Vu

Pole position si victorie la Nurburgring pentru Bruno Spengler, o reeditare a succesului de la Lausitzring atunci cand acelasi Bruno Spengler aducea prima victorie pentru BMW la revenirea in DTM. Odata cu intrarea in cea de-a doua jumatate a sezonului pilotul canadian a obtinut cea de-a 11-a victorie din cariera sa in DTM si il propulseaza pe acesta in lupta pentru titlu in acest an. In acest moment el se situeaza pe locul al doilea in clasamentul general la doar 20 de puncte de liderul Gary Paffett din tabara Mercedes-Benz, care a terminat cursa in pozitia a sasea.

Pentru cei din tabara BMW victoria lui Bruno si locul al treilea obtinut de favoritul fanilor, Martin Tomczyk, au fost cu atat mai importante cu cat acestia au sarbatorit la Nurburgring si 40 de ani de la aparitia subsidiarei BMW Motorsport responsabilii de aplicarea celebrei litere M pe masinile constructorului bavarez. Tomczyk a reusit sa prinda ultima treapta a podiumului plecat din pozitia a cincea obtinuta in calificari. Acesta a urcat un loc imediat dupa start, pe fondul calarii motorului de catre Filipe Albuquerque chiar in momentul startului. Dupa prima sesiune de pit-stopuri a venit ocazia, de care a profitat campionul en-titre, Tomczyk, si l-a depasit pe Mike Rockenfeller pilotul Audi, plecat in cursa de pe pozitia a patra.

 

Ce zi de vis. Ma trezesc in fiecare dimineata si ma gandesc cum sa castig urmatoarea cursa. Impreuna cu locul trei a lui Martin am facut un cadou frumos celor de la BMW cand sarbatoreau 40 de ani de “M”. Masina a fost fantastica azi si vreau sa multumesc celor de la BMW Team Schnitzer, care au aratat de ce sunt capabili inca odata in acest weekend.” declara la final Bruno Spengler.  

 

Locul al doilea a fost obtinut de italianul Edoardo Mortara care se afla la al doilea podium in acest an dupa victoria de la Spielberg. “ O cursa fantastica si un rezultat bun pentru mine. Am fortat dar Bruno a fost in permanenta mai rapid cu o zecime de secunda, fapt care i-a fost de ajuns.

 

Cei de la Mercedes- Benz s-au chinuit pe tot parcursul weekend-ului, Jamie Green reusind totusi sa prinda al patrulea loc la finalul cursei, dupa ce in a doua sesiune de pit-stopuri a ales sa intre la boxe foarte devreme, ruland cu acelasi set de pneuri 30 de ture pana la final. Punctele obtinute il mentin in cursa pentru titlu acesta situandu-se pe pozitia a treia in clasamentul general, la doar 2 puncte in urma lui Bruno.

 

Pilotii nu vor avea mult timp de repaus pentru ca in weekend-ul care urmeaza se va da startul in etapa de la Zandvoort.

 

Clasament piloti

 

1. Gary Paffett (103 Pct), 2. Bruno Spengler (83), 3. Jamie Green (81), 4. Martin Tomczyk (69), 5. Edoardo Mortara (49), 6. Mike Rockenfeller (49), 7. Mattias Ekström (47), 8. Christian Vietoris (24), 9. Timo Scheider (18), 10. Augusto Farfus (17), 12. Andy Priaulx (14), 17. Joey Hand (2), 18. Dirk Werner (1).