Martin Tomczyk vorbeste despre sezonul 2012 din DTM

La sfarsitul anului 2011 Martin Tomczyk reusea sa devina campion in DTM alaturi de Audi. Odata cu revenirea constructorului BMW in acest campionat, Martin s-a alaturat nou venitei echipe cu obiectivul de a-si pastra titlul de campion chiar daca acest lucru era destul de greu. In prima jumatate a sezonului competitional lucrurile evoluau destul de bine, insa pana la final Martin avea sa cedeze numarul 1 de concurs.

  

Martin, acum ca lucrurile s-au mai linistit, cum ai caracteriza acest prim sezon al tau alaturi de BMW Motorsport?

 

Martin Tomczyk: Vorbind la modul general a fost un sezon fantastic pentru BMW Motorsport castigand toate cele trei tiluri. Eu personal nu am lucrat niciodata atat de mult pentru a dezvolta o masina inaintea sezonului competitional in perioada de iarna, asa cum am facut-o la revenirea BMW in 2012. Pana la cursa de la Norisring, totul mergea foarte bine pentru mine. Urcasem pe podium in trei curse consecutive si eram aproape de liderii campionatului. Din pacate am fost lovit de ceea ce se intampla uneori in motorsport: Am avut foarte mare ghinion in cea de-a doua parte a sezonului si nu am reusit sa termin patru curse consecutive. Evident ca acest lucru a anulat orice speranta de a-mi apara titlul. Cu toate acestea, numarul 1 va fi tot pe o masina BMW in 2013 multumita lui Bruno Spengler.

 

Care a fost cel mai important moment al tau din acest sezon?

 

Martin Tomczyk: Cursa de la Spielberg. A fost primul podium al meu si al celor de la BMW Team RMG, care abia venisera in DTM si au urcat pe podium la a patra cursa. M-am bucurat foarte mult cand am vazut fericirea in ochii membrilor echipei si pentru faptul ca BMW M Performance Parts M3 DTM era o masina competitiva chiar de la inceput.

 

Ce planuri ai pentru 2013?

 

Martin Tomczyk: Obiectivul meu e foarte clar sa imi recuperez numarul 1 inapoi pe masina. BMW Team RMG a invatat foarte multe in acest sezon. Acum trebuie sa ne regrupam pe perioada de iarna si sa punem in practica pentru noul sezon ce am invatat in 2012. In acest fel ne putem asigura ca la prima cursa din noul sezon vom fi in forma maxima.