Se intetesc zvonurile in WRC

Sa incepem cu zvonul cel mai serios si anume intrarea VW in campionatul mondial de raliuri incepand cu 2012. Modelul ales se pare ca va fi VW Polo primul pilot urmand a fi Nasser AL-Attiyah aflat deja in curtea celor de la VW participant in Dakar cu VW RT3. Pentru cel de-al doilea pilot lucrurile nu sunt asa de clare numele lui Petter Solberg fiind in acest moment cel mai vehiculat insa si numele lui Juho Hanninen a aparut in schema si tinand cont ca alearga pentru Skoda (grup VAG) pare posibil. Carlos Sainz urmeaza sa se ocupe de echipa din WRC impreuna cu directorul VW Motorsport Kris Niessen, iar inginerul sef ce va fi responsabil cu dezvoltarea modelului Polo se pare ca va fi Francois Xavier Demaison care in acest moment pregateste masina lui Petter Solberg pentru Pikes Peak. Demaison a lucrat pentru Peugeot, Subaru, Citroen Sport, PSWRT dezvoltand masini precum 206 WRC, 307WRC, Impreza WRC, C4 WRC si DS3WRC. Bugetul alocat de VW intrarii in WRC se situeaza in jurul sumei de 100 de milioane de euro.

Al doilea zvon vine din partea Saab companie actualmente detinuta de magnatul rus Vladimir Antonov mare pasionat de raliuri si detinatorul North One Sport promotorul WRC. Pilotii ce urmeaza sa piloteze pentru Saab din 2013 se pare ca vor fi rusul Evgeny Novikov si suedezul Patrik Flodin (in acest moment el testand pentru Subaru modelul Impreza Sti R4).

Acum urmeaza bombele. Abarth, Renault si Toyota.   

Tot 2013 se pare ca este anul in care si Abarth se gandeste sa intre in WRC cu noua generatie de Punto alaturi de Luca Rossetti si Giandomenico Basso care in acest moment participa in ERC cu Grande Punto S2000 pregatit de Abarth pentru Tricco Motorsport.

In ceea ce priveste Renault lucrurile stau un pic diferit. Acestia se pare ca ar fi cedat insistentelor presedintelui FIA Jean Todt de a intra in WRC cu inca o echipa franceza, primul pas fiind facut prin prezentarea modelului Megane N4. Inginerii de la Renault Sport Technologies avand sarcina de a reinvia succesul avut cu modelele R5 Turbo, Clio Maxi si Megane Maxi.

Toyota Motorsport se va axa pe dezvoltarea modelului Yaris si pregatirea unui motor de 1.6 turbo pentru 2012/2013. Totusi tragedia din Japonia probabil va schimba planurile acestora.