Record de participare in Cupa Suzuki la Raliul Harghitei

  • Sase echipaje vor lua startul pe modele Suzuki Swift Sport;
  • Locurile 2 si 3 se vor decide la ultima etapa din campionat;
  • Trei echipaje sunt angrenate in lupta pentru un loc pe podiumul de final de sezon in Cupa Suzuki;

 

Chiar daca si-a desemnat campionii pentru editia din 2013 inca de la etapa anterioara desfasurata la Iasi, Cupa Suzuki reuseste sa stabileasca un record de participare la Raliul Harghitei. Sase echipaje vor lua startul pe modele Suzuki Swift Sport la ultima etapa din Campionatul National de Raliuri programata in perioada 25-26 octombrie.

 

Raliul Harghitei revine in campionatul intern dupa opt ani de absenta, are un coeficient de 0.8 si a pregatit concurentilor 89.92 km impartiti in 11 probe speciale care se vor desfasura de-a lungul zilelor de vineri si sambata, respectiv 25 si 26 septembrie.

 

Castigatorul Cupei Suzuki din acest sezon, Alex MIREA, nu va beneficia nici la Raliul Harghitei de ajutorul prietenului si copilotului sau obisnuit Dragos DESPINOIU, retinut in continuare acasa de unele probleme personale.

Alex Mirea
Alex Mirea

 

Imi pare rau ca problemele lui Dragos nu s-au terminat si sunt alaturi de el asa cum pot. La Harghita voi lua startul cu Alex POPIDAN, un copilot cu experienta in campionatul intern de raliuri si voi avea aceeasi abordare ca la toate etapele din acest sezon!a spus Alex MIREA inainte de plecarea spre Harghita.

 

Aflata la primul sezon de existenta in Campionatul National de Raliuri, Cupa Suzuki a reusit sa anime concurenta la clasa 9 dar sa si starneasca adevarate pasiuni si ambitii printre protagonistii ei. Astfel, in lupta pentru un loc din cele doua ramase pentru podiumul de final de an sunt angrenate trei echipaje cu sanse reale.

 

Din postura de favorit pentru locul doi porneste echipajul format din Sebastian GIOARSA si Raluca MAGDAS, cei doi ocupand aceeasi pozitie in clasamentul general la zi al Cupei Suzuki.

Sebastian Gioarsa
Sebastian Gioarsa

 

Daca in cadrul clasei 9 lucrurile sunt deja stabilite, in ceea ce priveste clasamentul la final de an al Cupei Suzuki, lupta pentru pozitiile 2 si 3 ale podiumului inca se disputa iar ecarturile nu sunt deloc mari. Pornim la Raliul Harghitei de pe locul secund, pozitie pe care ne dorim foarte mult sa o pastram. Vrem sa mergem fara a ne asuma vreun risc si cu obiectivul de a ajunge cu bine la finalul raliului.a declarat Sebastian GIOARSA inainte de Raliul Harghitei.

 

Calin Bucur
Calin Bucur

Desi a decis sa se retraga din activitatea competitionala dupa Raliul Moldovei Bacau, Calin BUCUR a rezistat doar o singura etapa departe de raliuri si de Cupa Suzuki. „Toti prietenii mi-au spus cat de greu imi va fi de pe margine si iata ca au avut dreptate. Am sanse reale la un loc pe podium la Cupa Suzuki si am decis sa-mi apar aceasta sansa pe probele speciale si nu de acasa. Mergem la Harghita cu gandul la o pozitie cat mai buna care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivul! a spus Calin BUCUR, care-l va avea in dreapta sa la aceasta etapa pe Horatiu BALTADOR.

 

Madalin Arhire
Madalin Radu – Arhire

Chiar daca si-au incheiat evolutia la etapa anterioara de la Iasi in urma unui iesiri in decor, echipajul format din Madalin RADU – ARHIRE si Radu DUMITRIU pastreaza sanse pentru un loc pe podiumul final al Cupei Suzuki. Cei doi vor lua startul la Raliul Harghitei pe un Suzuki Swift Sport nou, pregatit intr-un timp record de doar doua saptamani, de partenerul tehnic al cupei Wise Motorsport.

 

Ioan Zarug
Ioan Zarug

In ciuda faptului ca nu se afla in lupta pentru un loc pe podium, Ioan ZARUG si Eugen TALPALARIU au decis sa ia startul si la ultima etapa din campionat. „ La final de sezon ne propunem sa repetam aceeasi figura frumoasa ca in etapa precedenta, mai ales ca de la o proba la alta ne-am sudat ca echipaj din ce in ce mai bine. Desi suntem amandoi pentru prima data la Raliul Harghitei ca si concurenti, suntem convinsi ca probele vor fi frumoase iar tehnica si strategia vor fi esentiale pentru noi in acest raliu. In incheiere dorim sa felicitam pe toti colegii nostri sportivi, mecanici si staff-ul tehnic pentru rezultatele din anul competitional care se incheie. a spus si Ioan ZARUG.

 

Alex Ardelean
Alex Ardelean

Dupa ce a luat startul la inceputul sezonului 2013 in calitate de copilot al lui Calin BUCUR, Alexandru ARDELEAN a facut odata cu runda anterioara pasul catre postura de pilot al unui echipaj. „In ciuda abandonului din prima zi de la Iasi am invatat foarte multe in cea de-a doua zi. Acelasi lucru mi-l propun alaturi de Mita Lazarescu, copilotul meu, si pentru Raliul Harghitei iar obiectivul nostru este acela de a acumula cat mai multi kilometri de proba speciala fara greseli! Desigur, sper sa putem creste ritmul treptat.a declarat Alex ARDELEAN care va lua startul pentru a doua oara in cariera la volanul unui Suzuki Swift Sport.

 

Echipajele care vor lua startul in Cupa Suzuki la Raliul Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri vor primi 8 puncte fata de 4, cate primeau pentru restul etapelor care s-au desfasurat in acest sezon.