Adi Iliescu și gustul dulce al victoriei

Dacă sâmbătă dimineață tremura de frig îmbrăcat doar în combinezon, la cele doar 6 grade Celsius afișate de termometre la Câmpulung Muscel, duminică dupa-amiază lucrurile stăteau la polul opus pentru Adi Iliescu, încins puternic de prima victorie la Grupa A, Clasa 2, în Cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013.

 

Trofeul Muscel 2013 a avut o desfășurare de poveste pentru tânărul pilot de doar 17 ani. Deși din motive independente de voința lui Adi deplasarea s-a făcut cu un minim de logistică, fără o asistență tehnică foarte bine pusă la punct, automobilul de concurs Renault Clio RS a avut o comportare ireproșabilă pe toată durata weekend-ului muscelean și și-a purtat într-un final proprietarul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ziua de sâmbătă a fost ideală pentru acomodarea cu frumosul traseu de viteză ce curge sinuos dinspre Lerești înspre Cabana Voina. După deprinderea tainelor coastei, Adi a obținut cel de-al treilea timp în cadrul antrenamentelor cronometrate, fiind devansat de Aurelian Andronache (Honda Civic) și de Silviu Dumitrescu (Citroen C2 S1600).

 Adi Iliescu

Duminică ambițiile pilotului cu numărul de concurs 44 au fost mai mari. Cu un set nou de anvelope și cu dorința unui rezultat mare în gând, Adi s-a aliniat la start cu obiectivul de a pilota cât mai cursiv și mai curat, ingrediente absolut necesare unui rezultat foarte bun pe un traseu cum este cel de la Trofeul Muscel. Iar socoteala a ieșit întocmai. În urma unei evoluții fără greșeală în cele două manșe de concurs Iliescu a obținut un rezultat foarte bun, timpul său cumulat fiind de 3 minute 34 de secunde și 584 de miimi de secundă. În tensiunea competiției, și motivat pentru o evoluție cât mai bună în fața muscelenilor săi, Aurelian “Dode” Andronache, principalul adversar al lui Adi la Clasa A2, a comis o eroare anticipând un start. În urma penalizării primite timpul său cumulat în concurs a fost de 3 minute, 34 de secunde și 883 de miimi.

 

Așa se face că Adi Iliescu și-a adjudecat victoria la clasă, dar și în clasamentul juniorilor. Totodată, cel mai tânăr pilot care a luat startul la Câmpulung (17 ani și o lună) a reușit să se claseze pe poziția a 24-a în clasamentul Open al etapei de coastă, din cei 55 de concurenți care au reușit să termine competiția. Cu un an înaintea momentului în care va avea posibilitatea de a-și câștiga dreptul de a șofa pe drumurile publice, Adi se dovedește un pilot cu din ce în ce mai multă experiență, pe lângă talentul pe care l-a dovedit în diferite rânduri până acum. Iar drumul pe care a pornit este cu un singur sens, așa că din ce în ce mai mulți ochi vor fi ațintiți asupra sa de acum.

 Podium Adi Iliescu

La finalul competiției Adi a declarat: “Cum aș putea să fiu altfel decât foarte încântat de această victorie? Este o mare realizare pentru mine, la care acum un an nici nu puteam să mă gândesc. Sper ca progresul meu să continue de la etapă la etapă și astfel de rezultate să devină obișnuință. Sunt conștient că a fost un cumul de factori, favorizat și de startul anticipat al lui Dode, din prima manșă de concurs, dar jocul are reguli, iar eu am fost beneficiarul acestor întâmplări. Dode este un adversar foarte puternic, la care mă raportez și care mă împinge involuntar spre progres, iar din acest punct de vedere îi mulțumesc și-l felicit pentru evoluția foarte frumoasă de pe teren propriu. Sper ca și la următoarele etape ale CNVCD 2013 să am o comportare la înălțime și să le produc astfel bucurii tuturor celor care mă sprijină și cred în mine. Îi mulțumesc tatălui meu în primul rând, căruia îi dedic această cupă, familiei și tuturor celor care m-au ajutat, atât la Trofeul Muscel, cât și pe durata anului sportiv 2013“.

 

Următoarea etapă la care tânărul pilot bucureștean va lua startul este Trofeul Râșnov, care se va desfășura în perioada 28-29 septembrie la Râșnov, în apropiere de Brașov. În același timp au fost intensificate pregătirile și pentru participarea la cel puțin o etapă de raliu în actualul sezon competițional, Adi fiind hotărât să pășească încrezător și pe acest nou teritoriu.

 

Credit Foto: RallyZoom.ro