Au fost nominalizate pneurile pentru urmatoarele trei etape

Pirelli a nominalizat compoziţia pneurilor PZero pentru Marele Premiu al Canadei, al Europei şi al Marii Britanii.

 

În Canada, pneurile de compoziţie soft şi supersoft vor fi folosite ca opţiune principală, respectiv secundară, la fel ca în cursa din Monaco, unde anvelopele de compoziţie supersoft vor fi folosite în premieră.

 

În Valencia, circuitul stradal care găzduieşte Marele Premiu al Europei, îşi vor face debutul pneurile de compoziţie medium, ca opţiune principală, în timp ce versiunea supersoft reprezintă opţiunea secundară.

 

În Marea Britanie, cursa care marchează jumătatea sezonului 2011 în Formula 1, compoziţiile hard şi soft vor fi opţiunea principală, respectiv secundară, la fel ca în primele cinci curse din actualul sezon.

 

 

Montréal, o cursă unde pneurile au jucat întotdeauna un rol crucial, are caracteristici similare cu circuitul din Monaco în ceea ce priveşte aderenţa şi tracţiunea şi tocmai de aceea Pirelli a nominalizat pentru această etapă anvelopele cu compoziţiile soft şi supersoft.

 

Valencia este un circuit stradal, mai rapid decât cel din Monaco, ceea ce înseamnă că aici vor fi folosite, în premieră, pneurile de compoziţie medium. Fiind un compromis între compoziţiile hard şi soft, pneurile PZero de compoziţie medium, marcate cu culoare albă pe flanc, sunt pneurile ideale pentru caracteristicile suprafeţei şi condiţiile meteorologice din Valencia.

 

Silverstone este unul dintre cele mai rapide circuite din calendarul competiţional, unde pneurile de compoziţie hard şi soft vor face faţă tuturor solicitărilor, la fel cum s-a întâmplat şi în primele cinci curse ale sezonului.

 

Atunci când nominalizăm pneurile pentru fiecare circuit în parte, ţinem cont de numeroşi factori, cum ar fi condiţiile meteorologice din zona respectivă în acea perioada, dar şi aspecte legate de suprafaţa pistei. Ne asigurăm că cele două tipuri de anvelope se completează unul pe celălalt pentru a creşte spectaculozitatea curselor şi pentru a lăsa spaţiu de manevră fiecărei echipe în ceea ce priveşte strategia de cursă. Deci, trebuie să nominalizăm două tipuri de anvelope care nu doar se potrivesc condiţiilor de pe fiecare circuit, dar care să ofere şi o cursă interesantă pentru spectatori şi pentru piloţi. Nu este deloc o misiune uşoară să alegem pneurile, mai ales că nu avem nicio informaţie din trecut referitoare la circuitele din Montreal, Valencia şi Silverstone, dar avem încredere în alegerea pe care am făcut-o, desigur, după ce ne-am consultat cu toate echipele şi specialiştii de la FIA, şi sunt încrezător că vom avea parte de curse la fel de spectaculoase ca şi până acum”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

 

PNEURILE NOMINALIZATE PÂNĂ ACUM:

 

Supersoft Soft Medium Hard
Australia A doua optiune Prima optiune
Malaysia A doua optiune Prima optiune
China A doua optiune Prima optiune
Turkey A doua optiune Prima optiune
Spain A doua optiune Prima optiune
Monaco A doua optiune Prima optiune
Canada A doua optiune Prima optiune
Europe A doua optiune Prima optiune
Great Britain A doua optiune Prima optiune