Dubla Mclaren in Marele Premiu al Turciei


Lewis Hamilton a reusit sa obtina victoria in Marele Premiu al Turciei, dupa o frumoasa cursa a pilotului britanic. Pentru echipa Mclaren a fost un weekend foarte bun, acestia reusind cu un gram de noroc si un ritm alert sa obtina primele 2 pozitii ale podiumului prin Lewis Hamilton si Jenson Button.

Cartile pareau facute pentru cei de la Red Bull, acestia avand cursa in mana pana in turul 41. O noua dubla se anunta pentru echipa Red Bull, Mark Webber si S. Vettel facand o cursa perfecta, care le-ar fi adus puncte pretioase celor 2 piloti. A urmat turul 41, in care, greseala monumentala a lui S. Vettel, duce la acrosajul cu coechipierul sau, intr-o incercare disperata si riscanta de depasire. Vettel pierde astfel pozitia a doua si abandoneaza, iar Webber cade de pe prima pozitie a podiumului si termina cursa pe locul al treilea, Red Bull ratand astfel puncte pretioase care ar fi marit si mai mult ecartul in fata urmaritorilor sai.

M.Schumacher a facut o noua cursa calculata si a reusit sa termine MP al Turciei pe locul al 4-lea, in fata coechipierului sau N.Rosberg, clasat al 5-lea. Schumacher a deschis balul de depasiri in Turcia, chiar in primul tur, reusind sa treaca in fata lui Button. Totusi monopostul germanului nu a putut tine piept lui Button, Schumacher vazandu-se depasit de mult mai performantul monopost Mclaren.

Cursa a fost animata si in turul 48, monoposturile Mclaren oferind un frumos spectacol de depasiri, atat Hamilton cat si Button luptandu-se pentru prima pozitie roata la roata, tanarul pilot britanic avand castig de cauza.

Robert Kubica a terminat MP al Turciei pe pozitia a 5-a, pilotul echipei Renault fiind urmat de monoposturile Ferrari pilotate de Felipe Massa si Fernando Alonso. Dupa o plecare slaba de pe grila de start, Alonso reuseste un loc 8 obtinut in turul 54, dupa o depasire frumoasa, dar riscanta in fata rusului Vitaly Petrov. Rusul avea sa fie acrosat usor de monopostul spaniolului, cauzandu-i acestuia o pana, care avea sa-l retrogradeze pana pe pozitia a 15-a.

Adrian Sutil dovedeste din nou forma buna in care se afla si termina pe locul 9, pilotul Force India fiind urmat de cei doi piloti ai echipei BMW Sauber, Kamui Kobayashi si Pedro de la Rosa.

Mai jos puteti vedea clasamentul complet al MP al Turciei:

[table id=43 /]