Dubla Mercedes in calificarile MP al Principatului Monaco

Nico Rosberg si-a trecut in cont cel de-al treilea pole consecutiv, o performanta pe care tatal sau Keke, castigator la Monaco acum 30 de ani si campion mondial in 1982, nu a reusit-o niciodata. Germanul a folosit pneurile de compozitie supersoft, care impreuna cu pneurile soft au fost nominalizate pentru cursa din Principat.

 Nico Rosberg Monaco1

Timpul stabilit de Rosberg (1m:13,876s) a fost cu aproape o jumatate de secunda mai bun decat timpul de pole din sezonul trecut stabilit de Michael Schumacher (Mercedes) si este cel de-al patrulea pole consecutiv pentru echipa germana.

 

O ploaie usoara a udat pista cu o jumatate de ora inaintea startului in Q1, prima parte a calificarilor, ceea ce a facut ca pilotii sa foloseasca, pentru prima oara in acest weekend, pneurile intermediare Cinturato Verde. Cel mai rapid pilot din Q1 a fost Pastor Maldonado, de la Williams, cu intermediare, iar Giedo van der Garde, tot cu pneuri intermediare, a reusit sa-si califice echipa Caterham, in premiera anul acesta, in Q2.

 

Ploaia a continuat si in Q2, sesiunea a doua a calificarilor, ceea ce a insemnat ca principala optiune au fost tot pneurile intermediare. Cu cinci minute inainte de final, pilotii au inceput sa schimbe pe slick-uri supersoft, cel mai rapid fiind Sebastian Vettel de la Red Bull.

 

In Q3, ultima sesiune a calificarilor, pilotii au folosit slick-uri inca de la start, iar cea mai buna pozitie pe grila de start s-a decis in ultimele secunde. Rosberg a fost cel mai rapid, iar alaturi de el din prima linie a grilei va pleca Lewis Hamilton, colegul sau de echipa.

 Nico Rosberg Monaco

Rosberg a dominat toate sesiunile de antrenamente libere de la Monaco, germanul fiind mai rapid cu sapte zecimi si in sesiunea a treia programata sambata dimineata.

 

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, declara :Calificarile au fost destul de dificile tinand cont ca pilotii s-au confruntat cu o pista uda pentru prima oara in acest weekend. In aceste conditii a fost dificil de estimat cat de aderenta este pista, mai ales ca unele portiuni erau mai ude decat altele. Ca de obicei, pozitia pe grila va fi cruciala, dar ca intotdeauna si strategia de cursa mai poate influenta lucrurile. Oricum, daca vremea va fi la fel de imprevizibila ca sambata atunci cursa va fi si mai animata. Ne asteptam ca aderenta sa fie si mai buna la startul cursei si, cel mai probabil, pilotii vor opta pentru o strategie cu una sau doua opriri la boxe pentru ca uzura si degradarea pneurilor nu reprezinta o problema aici. Ii felicitam pe cei de la Mercedes pentru aceasta dubla si va fi interesant de vazut ce strategie vor folosi pentru a putea converti rezultatul excelent din calificari intr-o victorie.”

 

1. Rosberg     Supersoft   1m13.876s

2. Hamilton    Supersoft   1m13.967s

3. Vettel          Supersoft   1m13.980s

4. Webber      Supersoft   1m14.181s

5. Raikkonen Supersoft   1m14.822s

6. Alonso        Supersoft   1m14.824s

7. Perez         Supersoft   1m15.138s

8. Sutil            Supersoft   1m15.383s

9. Button        Supersoft   1m15.647s

10. Vergne    Supersoft   1m15.703s