Dieter Gass, directorul Audi in DTM

2012 a fost un an in care Audi a avut dificultati in DTM. Ritmul afisat de cei de la Audi pe parcursul campionatului a fost vizibil inferior fata de cel al rivalilor de la Mercedes-Benz si BMW. Pe parcursul pauzei competitionale cei de la Audi au revizuit in limita regulamentului modelul A5 DTM care in 2013 va purta indicativul RS5 DTM. Echipa pilotilor a fost si ea consolidata, specialistul de la Norisring, Jamie Green, transferandu-se de la Mercedes la Audi incepand cu acest sezon.

WEC - 24h Le Mans 2012

Cei de la Audi Sport nu s-au oprit aici si au hotarat ca este nevoie de un om care sa coordoneze si sa se concentreze mai mult pe programul din DTM. Astfel ca din acest an Dieter Gass, in varsta de 50 de ani, devine directorul programului DTM. Dr. Wolfgang Ullrich va avea aceeasi functie de director al Audi Sport, insa se va concentra mai mult pe campionatul de anduranta WEC, unde ii va acorda sprijin lui Christopher Reinke lider de proiect in acest segment.

 

Dieter Gass a lucrat ca tehnician in cadrul Audi Sport in perioada noiembrie 1994 – martie 2001, dupa care a facut pasul in Formula 1 unde a detinut mai multe functii de conducere in cadrul catorva echipe. In ianuarie 2012 acesta a revenit in cadrul echipei Audi Sport.