BMW revine pe podium in WTCC

Prima cursa din weekendul de la Brno a fost din nou o afacere de familie pentru echipa Chevrolet, cei trei piloti ai echipei reusind sa monopolizeze din nou podiumul. Rob Huff a reusit depasirea coechipierului sau Yvan Muller in in primul tur al cursei, alegand trasa interioara a virajului cu numarul 2. Din acel moment pozitiile celor doi au ramas neschimbate pana la final Huff reusind o noua victorie consolidandu-si astfel pozitia de lider in clasamentul general.

Alain Menu  a trebuit sa munceasca mai mult pentru a completa podiumul primei curse in totalitate de Chevrolet. Plecat din pozitia a patra de pe grila de start, elvetianul trebuia sa il depaseasca pe Tom Coronel aflat la volanul BMW-ului 320 insa acesta avea sa fie depasit de un alt pilot BMW, Kristian Poulsen chiar in primul tur. Abia in turul 3 Menu a reusit sa isi redobandeasca pozitia de la start, iar in turul cu numarul 8 Coronel a trebuit sa se recunoasca invins de Menu pierzand astfel clasarea pe podium.

 

Cea de-a doua cursa a zilei de duminica la Brno avea sa ne aduca in prim plan pe Tom Coronel, pilotul BMW fiind mai determinat ca oricand sa intrerupa suprematia Chevrolet. Olandezul s-a instalat inca din primul tur la conducerea cursei avand avantajul tractiunii spate la plecarea de pe grila de strat, si a reusit sa ramana la conducerea cursei pana in turul cu numarul 5 cand campionul mondial en-titre Yvan Muller a reusit depasirea. Pentru pilotul BMW a urmat o cursa de rezistenta in fata celor doi piloti de la Chevrolet, Menu si Huff, experienta olandezului spunand-si cuvantul in final. Menu a incercat absolut ce a putut pentru a-l depasi pe olandez, acrosandu-l chiar in turul 9 insa Coronel a rezistat eroic reusind locul 2 in cea de-a doua cursa.   

 

Urmatoarea intalnire cu campionatul mondial de turisme va avea loc peste doua saptamani in perioada 1 – 3 iulie 2011 in Portugalia.

 

Clasament general provizoriu

1.Robert Huff 187 pt.

2. Yvan Muller 162 pt.

3. Alain Menu 134 pt.

4. Gabriele Tarquini 83 pt.

5. Tom Coronel 82 pt.

6. Tiago Monteiro 74 pt.

7. Kristian Poulsen 57 pt.

8. Norbert Michelisz 50 pt.

9. Javier Villa García 44 pt.

10. Darryl O’Young 37 pt.