Aur pentru Sebastien Loeb la Rallycross X-Games 2012

Sébastien Loeb a castigat aurul la prima sa vizita in Statele Unite ale Americii. Pilotul Citroën s-a impus in competitia de Rallycross din cadrul X Games Los Angeles 2012. Dupa victorii clare in mansele de calificare, Loeb si modelul Citroën DS3 XL s-au impus si in marea finala!

 

La doar cateva zile dupa victoria din Raliul Noii Zeelande, Sébastien Loeb a participat si la X Games Los Angeles, o competitie dedicata sporturilor extreme. La volanul modelului Citroën DS3 XL, echipat cu un motor de 545 CP, Seb a parcurs cateva tururi de acomodare, campionul mondial find la prima sa prezenta intr-o astfel de competitie. Traseul, inconjurat de ziduri de protectie din beton si fara zone de siguranta pe viraje, a fost scena unor incidente spectaculoase in antrenamentele libere, Toomas Heikkinen si Marcus Grönholm fiind printre pilotii care nu au mai ajuns in cursa.

 

Competitia a inceput duminica cu trei manse de calificare in functie de care se stabilea si grila de start pentru finala. Travis Pastrana, unul dintre favoriti a fost impins in zidul de beton si a ratat sansa de a obtine un rezultat bun la editia din acest an. In schimb, Sébastien Loeb a castigat fara probleme mansa de calificare avand un avans de peste trei secunde fata de Tanner Foust, campionul din Global Rallycross Championship.

 

Astfel, in doar cateva minute, francezul a devenit dintr-un necunoscut o adevarata vedeta in Los Angeles. In finala, la care au participat zece piloti, Seb a avut un start excelent si s-a instalat imediat la conducere. Cursa a fost intrerupta in turul secund din cauza unor coliziuni, dar Loeb si-a pastrat calmul si a reusit sa se distanteze de Ken Block, principalul sau urmaritor. In momentul in care americanul a fost incetinit si de o pana de cauciuc, Loeb a castigat relaxat prima sa competitie de peste ocean.

A fost un weekend perfect si sunt foarte incantat ca am castigat medalia de aur, dar, sincer, nu pot sa ma bucur foarte tare tinand cont ca cel mai bun adversar, Marcus Grönholm, este in spital dupa accidentul din antrenamentele libere”, a spus Sébastien. “Amandoi asteptam cu mare interes acest duel si este pacat ca pana la urma nu am avut ocazia sa ne luptam pe circuit. A fost prima mea cursa de rallycross, dar am realizat ca startul este cel mai important lucru aici. Am fost mai rapid decat ceilalti in antrenamentele libere si stiam ca un start bun imi va aduce victoria, ceea ce s-a si intamplat.

 

Dupa ce si-au demonstrat talentul pe probele speciale din intreaga lume, Citroën Racing si Sébastien Loeb au castigat pe o suprafata si intr-o competitie complet noi”, a spus foarte multumit si Yves Matton, directorul Citroën Racing. „Cum totul a fost complet nou pentru noi am acordat o atentie deosebita pregatirii pentru acest eveniment si am reusit sa castigam. As vrea sa multumesc intregii echipe si lui Kenneth Hansen pentru implicare.