Dubla Red Bull la Monte Carlo

Pilotul echipei Red Bull, Mark Webber a avut parte de un  weekend perfect, reusind o noua victorie  in Marele Premiu al Monaco, dupa o cursa fara probleme a pilotului australian. Dupa o plecare din pole-position, Webber a realizat o frumoasa victorie pe faimosul circuit din Monte Carlo, fiind urmat de coechipierul sau de la Red Bull, Sebastien Vettel.

Sebastien Vettel a urcat al doilea pe podium dupa un start perfect, reusind chiar in primul viraj sa treaca de pilotul echipei Renault, Robert Kubica, acesta din urma mentinandu-si locul al 3-lea pana la sfarsitul cursei.

Pozitia a 4-a a fost ocupata de Felipe Massa, pilotul echipei Ferrari facand o cursa calculata, dar nereusind sa iasa in evidenta pe circuitul stradal din Monte Carlo. Locul al 5-lea a fost ocupat de Lewis Hamilton, pilotul echipei Mcaren find urmat de M. Schumacher, germanul reusind locul al 6-lea in ultimul tur, dupa o depasire, la limita, a pilotului echipei Ferrari, Fernando Alonso.

Fernando Alonso dupa o sesiune de calificari ratata a animat spectacolul de la Monte Carlo, dupa ce a plecat de pe ultima pozitie a grilei de start. Alonso si-a croit drum printre monoposturile din fata sa, reusind sa depaseasca spectaculos masinile celor de la Virgin si Lotus, acestia nereusind sa tina piept spaniolului. Ajutat si de intrarea Safety-Car-ului, precum si de un schimb de pneuri imediat dupa primul tur, Alonso a reusit un loc 7, care arata determinarea spaniolului de a lupta la titlu in acest sezon.

Locul al 8-lea a fost ocupat de NicoRosberg, pilotul echipei Mercedes, nereusind nici de aceasta data sa termine in fata mult mai experimentatului sau coechipier, septuplul campion mondial M. Schumacher.

Locurile 9 si 10, care aduc ultimele puncte in clasamentul general, au fost ocupate de pilotii echipei Force India, A. Sutil si Vitantonio Liuzzi.

Mai jos puteti vedea clasamentul Marelui Premiu al Monaco:

[table id=36 /]

Clasamentul general al pilotilor:

[table id=37 /]

Clasamentul general al constructorilor:

[table id=38 /]

FOTO: redbull.com